Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
30.03.2011. u 12:00

Mladen Barišić je postao bojnik bez ijednog dana ratnog staža jer se kao carinik “izlagao mogućim neugodnostima pri dopremanju vojne opreme, a da pritom organi RH nisu došli u bilo kakve probleme niti je javnost za to saznala“.

Mladen Barišić, bivši ravnatelj Carine i Sanaderov “osobni bankar”, dobio je 1993. i čin bojnika HV-a. Slobodna je otkrila da je Barišić postao bojnik bez ijednog dana ratnog staža, a prema dokumentaciji zaslužio je čin jer se kao carinik “izlagao mogućim neugodnostima pri dopremanju vojne opreme, a da pritom organi RH nisu došli u bilo kakve probleme niti je javnost za to saznala“. Izlagao se on neugodnostima i pri izvlačenju državnog novca za Sanadera i HDZ, ali je za to javnost srećom saznala.

Kako Keruma pozvati u goste, a da bude domaćin

Željko Kerum, splitski gradonačelnik, nije se pojavio na otvaranju vojne izložbe u Splitu jer je “pozvan kao gost, a ne domaćin“. Ali, da je doista domaćin, kako bi pozvao samog sebe na izložbu?

Čelnik SDP-a otkrio još dvoje birača na svojoj adresi

Tihomir Jakovina, predsjednik SDP-a u Brodsko-posavskoj županiji, s razlogom je skeptičan prema biračkim popisima. Naime, Jakovina je uvidom u izbornu dokumentaciju otkrio kako je na njegovoj adresi prijavljeno još dvoje birača, a riječ je o bivšim vlasnicima koji su mu 1997. prodali kuću i otišli u Švicarsku. Uz takvo ažuriranje biračkih popisa ne čudi što je od 1992. do 2010. popis birača narastao sa 3,5 na 4,5 milijuna građana.

Dunja Zloić-Gotovina sedam godina čeka rješenje spora

Dunja Zloić-Gotovina, pukovnica HV-a, osim svog supruga Ante ovih dana očekuje i da joj se isplati oko 677 tisuća kuna zaostalih plaća, javlja T-portal. Upravni je sud još davne 2006. donio pravomoćnu presudu po kojoj nalaže MORH-u da pukovnicu vrati na radno mjesto koje joj po činu i stručnoj spremi pripada, ali ona do danas nije vraćena na posao. Od listopada 2004., kada je otpuštena iz MORH-a, ona ne prima plaću ni mirovinu, a nema ni zdravstveno osiguranje pa sve vrijeme živi od suprugove mirovine. Generalu Gotovini (pre)dugo sude, ali što reći za radni spor njegove supruge koji se rješava sedam godina?

Komentara 22

DO
domovac
13:33 30.03.2011.

Fuj, zar nemaju nimalo savjesti... Kad-tad istina dođe na vidjelo...

FE
feliks
13:40 30.03.2011.

Negdje je pisalo da imamo preko 90 generala . Tko zna koliko ima ovakovih bojnika ?

OB
-obrisani-
13:22 30.03.2011.

\"Slobodna je otkrila da je Barišić postao bojnik bez ijednog dana ratnog staža\" --- Koliko je tenkova uništila Hloverka da bi dobila čin bojnice? Ili Ćiro da bi imao čin brigadira? :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?