Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi broj magazina AutoStyle u srijedu na dar uz Večernji list

Znate li koliko koštaju rezervni dijelovi za vaš automobil?

AutoStyle
Foto: VL
10.05.2019.
u 15:55

Šteta od manjeg sudara lako dosegne trećinu vrijednosti auta, stoga se na vrijeme informirajte o troškovima održavanja željenog vozila

Pri kupnji automobila većini kupaca glavna je misija za što manje novca kupiti automobil kakav želi, s motorom i opremom barem približnima onome što si je zacrtao kao ideal. Pretpostavka je da je prije ulaska u salon s namjerom da zaključi ugovor o kupnji procijenio vlastite financijske mogućnosti i raspitao se o opcijama koje nude banke i leasing kuće, te da mu predstoji još “samo” finalni razgovor s prodavačem automobila. Prodavača će mnogi prije pitati hoće li kao poklon dobiti tepihe za auto nego koliko za taj isti automobil košta servis. No, zapravo bi trebalo biti obratno, jer cijene dijelova koje valja zamijeniti već pri manjem gradskom sudaru vrlo lako dosegnu trećinu vrijednosti automobila. Valja jasno reći: činom kupnje automobila troškovi za vlasnika tek počinju. Automobil je dugotrajna investicija, a da bi nas dulji niz godina mogao pouzdano i sigurno služiti, treba ga održavati. Održavanje košta.

Vođeni upravo tom činjenicom, već godinama analiziramo cijene dijelova najprodavanijih automobila u Hrvatskoj. Svakom se automobilu periodično trebaju mijenjati filtri ulja i zraka te disk-pločice, a u slučaju prometne nezgode valja računati i na zamjenu, primjerice, branika, svjetala, zračnih jastuka. Upravo cijene tih dijelova donosimo u novom broju magazina AutoStyle, koji će u srijedu biti na kioscima kao dar uz Večernji list.

U osnovi, cijene dijelova obuhvaćenih našim istraživanjem kod svih su marki nešto veće nego prije godinu dana. Kod nekih je poskupljenje tek simbolično, na razini tečajne razlike, kod drugih je značajnije. Neki su modeli u međuvremenu doživjeli smjenu generacija, drugima se nije promijenilo ništa osim cijene dijelova, a neki su dijelovi pojeftinili. Više o cijenama dijelova, ali i o mnogim drugim temama, pročitajte u novom broju magazina AutoStyle.

Novi broj magazina AutoStyle u srijedu na dar uz Večernji list.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije