Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPASAN KVAR

Zbog zračnih jastuka opozvano više od 2 milijuna Toyota, Chryslera i Hondi

auti
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
02.02.2015.
u 12:05

Postoji mogućnost da se jastuci napuhnu tijekom vožnje

Više od 2 milijuna automobila proizvođača Toyota, Chrysler i Honda opozvano je zbog neispravnih zračnih jastuka. Naime, postoji mogućnost da se jastuci napuhnu tijekom vožnje.

Američka agencija za sigurnost na cestama NHTSA izvijestila je kako je do opoziva došlo nakon što su tvrtke neuspješno pokušale otkloniti kvar na nekim vozilima. Čelnik agencije Mark Rosekind rekao je da je u opozvanim automobilima zabilježeno 400 slučajeva nenamjernog otvaranja zračnih jastuka. Nesreće su izazvale nekoliko manjih ozljeda, no smrtni slučajevi nisu zabilježeni, prenosi Reuters.

Opoziv je obuhvatio neke primjerke modela Acura MDX, Dodge Viper, Jeep Grand Cherokee i Liberty, Honda Odyssey, Pontiac Vibe te Toyota Corolla i Avalon proizvedene tijekom početka prošlog desetljeća.

>> BMW povlači pola milijuna automobila

>> Mazda povlači 109.000 vozila Tribute SUV

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije