Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagreb Auto Show

Najveće zvijezde iz Ženeve sele se u Zagreb - evo što ćemo gledati

Mercedes dovodi novu A-klasu i osvježenu C-klasu te novi CLS (na slici)
Foto: Mercedes-Benz
1/3
07.02.2018.
u 12:03

Na zagrebačkom salonu sigurno nećemo vidjeti modele Fiat i Land Rover Jaguar grupe, a vjerojatno ni novitete Honde i Kije

Zagreb Auto Show, najveći salon automobila u regiji, održat će se od 10. do 15. travnja na Zagrebačkom Velesajmu. Nakon velikog uspjeha prošlog izdanja ZG Auto Showa 2016., koji se održao nakon osam kriznih godina tijekom kojih u Zagrebu nismo gledali premijere novih automobila, zagrebački salon ponovno se vraća u bijenalni ritam izlaganja. I ove se godine očekuju deseci hrvatskih premijera, ali i nekoliko svjetskih i europskih vicepremijera auta koji će mjesec ranije imati premijere u Ženevi.

Velika većina zastupnika automobila za Hrvatsku izlagat će na Zagreb Auto Showu, bez obzira na to što su najam prostora i komunalije nešto skuplje nego prije dvije godine kad je grad Zagreb izložbeni prostor dao gotovo besplatno. Dakako, izlagači, pogotovo najveći, imaju velike troškove za postavljanje štandova jer je Zagreb Auto Show međunarodna izložba pod okriljem OICA-e (Međunarodno udruženje proizvođača motornih vozila). Za takve salone, naime, proizvođači imaju visoke (skupe) standarde.

I ove će godine posjetitelji moći razgledati hrvatski električni superautomobil Rimac Automobila, ali ne novi model kodnog imena Concept_Two, koji će premijeru imati u ožujku u Ženevi, već “stari” Concept_One. Naime, novi će model u isto vrijeme biti na sajmu u SAD-u.

Urus, Jetta... Pogledajte najveće novitete detroitskog sajma automobila:

Mercedes dovodi novu A-klasu i osvježenu C-klasu te novi CLS (na slici)
1/45

Nedolazak su nam zasad potvrdili Fiat grupa - pa nećemo vidjeti modele Fiata, Alfa Romea, Jeepa, Lancije, ali i Ferrarija i zastupnik Jaguara i Land Rovera, a “kako sada stvari stoje” nećemo vidjeti ni novitete Honde i Kije.

Ostali stižu, mnogi sa zvijezdama iz Ženeve. Mazda u Zagreb dovodi redizajniranu Mazdu6, a možda i neki od atraktivnih koncepata. Suzuki će izložiti čitavu gamu, a nada se da će u Zagreb stići i Swift Sport. Seatove će zvijezde biti nova Arona i Ateca FR. Hyundai će imati hrvatsku premijeru i30 Fastbacka, kao i sportski i30N, električni Ioniq i novu Konu te sve modele u posebnoj Fifa ediciji za SP 2018., kojem su sponzori. Cijelu gamu izložit će i Ford, od nove Fieste i osvježenog EcoSporta do sportskog Focus RS-a i kultnog Mustanga.

Mercedes, pak, dovodi novu A-klasu i osvježenu C-klasu te novi CLS. Audijeva premijera je novi Audi A6, ali i A7 te brojni RS modeli. Infiniti će izložiti sve aute koji se prodaju u Hrvatskoj, a posebno su atraktivni sportski coupe Q60, redizajnirana hibridna verzija Q50 te crossover Q30 i njegova SUV verzija QX30.

Pogledajte i galeriju najgore parkiranih automobila:

Mercedes dovodi novu A-klasu i osvježenu C-klasu te novi CLS (na slici)
1/21

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije