Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZANIMLJIVO

Za manje novca nego običan automobil: Dacia povoljno nudi električni SUV, pogledajte detalje

Foto: Dacia
1/7
25.03.2021.
u 16:39

Ostanu li poticaji na električne automobile isti kao i 2020. godine, prva cijena Dacije Spring iznosit će 79.999 kuna za inačicu Comfort. Bez poticaja, cijena mu je 133.333 kn

Dacia, marka poznata po povoljnim automobilima, zakoračila je u električnu eru. Model Spring prvi je Dacijin električni automobil i na mnogim je tržištima već najavljen kao najjeftiniji električni automobil u zemlji. U Hrvatskoj se Dacia Spring očekuje na jesen, a cijene za naše tržište već su objavljene - logično, jer očekuje se da će ove godine javni poziv za dodjeljivanje poticaja za kupnju električnih automobila biti raspisan nešto ranije.

Foto: Dacia
Spring je kod nas najavljen po početnoj cijeni od 133.333 kn. Ostanu li poticaji isti kao i 2020. godine, prva cijena iznosit će 79.999 kuna za inačicu Comfort, dok će bogatija verzija nazvana Comfort Plus uz subvencije stajati 83.999 kn. Ovaj novi gradski električni automobil nudi dovoljno prostora za četiri odrasle osobe. Između dva punjenja baterije autonoman je 230 kilometara u mješovitom ciklusu vožnje, odnosno 305 km u gradskim uvjetima.

Njegov elektromotor od 33 kW/44 KS uparen je s baterijom od 27,4 kWh. Litij-ionskoj bateriji na DC punjaču treba manje od jedan sat da se napuni do 80 posto kapaciteta. Na kućnoj utičnici za potpuno mu punjenje treba gotovo 14 sati.
Dacia Spring nudit će se u tri verzije. Prva je namijenjena maloprodaji, privatnim korisnicima. Druga je poslovna verzija za tvrtke, a treća dostavnjak s prtljažnikom zapremnine do 1100 litara. 

Foto: Dacia

Dacia Spring u početnoj će inačici biti opremljena ručnim klimatizacijskim uređajem, Bluetooth radiom, USB ulazom, LED dnevnim svjetlima… Bogatiji paket opreme obuhvaća i navigaciju, stražnju kameru i radare, upečatljive narančaste detalje, rezervni kotač, metalik boju. Iako izgleda robusno, Dacia Spring je gradski automobil. Dugačak je 373 centimetra, 158 cm je širok i 151 cm visok.

Komentara 1

Avatar drug Joža
drug Joža
14:17 27.03.2021.

Kad vidim da neko u 2021. stavlja ovakve kvake iz prošlog stoljeća odmah znam o kakvom poluproizvodu je riječ. Brava za otključavanje čak nije integrirana u takvu kvaku već je negdje dalje u vratima. Prestrašno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije