Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomoć pri parkiranju

Za automatsko parkiranje treba samo pritisnuti papučicu gasa

17.11.2021.
u 18:55

Renault je unaprijedio svoj sustav automatiziranog parkiranja

Renault je predstavio sustav ‘parkiranje jednom papučicom’, kojeg su izumili njihovi stručnjaci, inženjer za razvoj sustava Jong-Hoon i inženjer za razvoj algoritama Pape. Nadogradnjom sustava Easy Park Assist iz 2019.

Renault je otišao korak dalje u automatizaciji parkiranja. Njegovi su inženjeri projektirali interni sustav pomoći pri parkiranju koji preuzima kontrolu nad upravljačem, od pronalaska parkirnog mjesta do potpunog zaustavljanja.

Uz jedno važno ograničenje: sustav je morao ostati samo pomoć u vožnji, a ne preuzeti potpunu kontrolu nad vozilom. Dakle, bilo je važno osigurati da vozač ostane na oprezu tijekom manevriranja. To su tada inženjeri Jong-Hoon i Pape riješili gumbom, koji je vozač morao držati pritisnutim da bi započeo manevar.

No, sada su manevriranje učinili još jednostavnijim jer je funkcija gumba zamijenjena papučicom gasa. Dovoljno je pritisnuti papučicu da se aktivira manevar i otpustiti je da se zaustavi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije