Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAIAS Detroit

VW pokazao novi Passat, ali dominiraju azijski proizvođači

NAIAS Detroit
Foto: Reuters/PIXSELL
1/13
15.01.2019.
u 17:33

Ovogodišnje izdanje međunarodnog sajma automobila u Detroitu posljednje je koje otvara godinu. Zbog egzodusa izlagača NAIAS seli u lipanjski termin

Prvi ovogodišnji međunarodni sajam automobila - onaj u Detroitu - predstavnicima medija vrata Cobo centra otvorio je u nedjelju, a novinari iz svih dijelova svijeta zaključno s današnjim danom mogli su se upoznati s novitetima koje je pripremila automobilska industrija. Od 19. do 27. siječnja američki će sajam automobila biti otvoren za javnost.

Ovogodišnje izdanje NAIAS-a (North American International Auto Show), koji se ubraja u pet najznačajnijih svjetskih salona automobila, posljednje je koje će terminom održavanja u siječnju otvoriti godinu. Naime, zbog egzodusa izlagača NAIAS se 2020. seli u novi termin. Organizatori se nadaju da će topli i sunčani lipanjski dani na izlaganje u Detroitu potaknuti više proizvođača automobila. Ove se godine - od svih europskih proizvođača - za izlaganje u Detroitu odlučio samo Volkswagen. Njemačka premium trojka, koja je ranijih godina izlagala na ovom američkom salonu, ove je godine odlučila preskočiti Detroit, pa posjetitelji NAIAS-a sada neće moći vidjeti modele Audija, BMW-a i Mercedesa.

NAIAS Detroit
1/13

Američki mediji kao glavnu zvijezdu detroitskog salona najavljuju dugoočekivanu petu generaciju kupe modela Toyota Supra. Supra 3,0L u lipnju se očekuje i na hrvatskom tržištu. Među svjetskim premijerama zamijećenima u Detroitu svakako su novi redizajnirani Volkswagen Passat, novi Ford Explorer, Kia Telluride, SUV Cadillac XT6. Ford je pripremio i poslasticu u obliku Mustanga Shelby GT500, modelske godine 2020. Opremljen je V8 agregatom koji razvija 709 konjskih snaga, što znači da je moćniji od Forda GT čiji 3,5-litreni EcoBoost V6 nudi 655 KS.

Premijera je ukupno osjetno manje nego ranije. Ovogodišnje izdanje detroitskog salona broji ih tridesetak, dok su posjetitelji koji su lani pohodili Detroit tamo mogli vidjeti gotovo 70 premijerno pokazanih automobila. Još godinu ranije premijera je bilo duplo više nego 2018. Dakle, pad je i više nego očit. Čak i mnogi domaći, američki proizvođači koji izlažu u Detroitu na svojim štandovima nemaju premijere novih ili redizajniranih modela. Dominiraju azijski proizvođači. Premijere, među ostalima, imaju Hyundai, Subaru, Nissan, Infiniti, Lexus, već spomenute Toyota i Kia.

Pogledajte video o prometnim kaznama - stiže stroži zakon o sigurnosti u prometu:

Ključne riječi

Komentara 2

JU
jurajuric118
06:45 16.01.2019.

u voznom parku imam sve i svakaj. i njemačke i francuske i azijske automobile. u zadnjih 5 godina, jedino za korejce mogu reči "samo toči i vozi". sve drugo je pri majstorima često.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije