Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIGITALNA OFENZICA

VW planira uložiti 3,5 milijardi eura u umrežene automobile

VW
Wolfgang Kumm/DPA/Pixsell
24.08.2018.
u 07:57

Planiraju i pokretanje novog podbrenda "We Share", koji će klijentima nuditi mogućnost dijeljenja elektroničkih automobila.

Njemački automobilski div Volkswagen (VW) planira uložiti 3,5 milijardi eura u umrežavanje automobila u sklopu digitalne ofenzive kojom se želi aktivno uključiti u temeljito preoblikovanje automobilske industrije, potaknuto elektroničkom mobilnošću i digitalizacijom.

Planirana ulaganja bit će raspoređena na razdoblje do 2025. godine a poduprijet će digitalnu ponudu i usluge, za koje se očekuje da će generirati visoke prihode u budućnosti. U tom kontekstu u VW-u planiraju i suradnju s drugim tvrtkama i preuzimanja koja bi im trebala osigurati pristup potrebnom softverskom know-howu.

"Da bismo se uspješno nosili s tim trendom, moramo u određenoj mjeri izmijeniti temeljni koncept automobila", kazao je čelnik odjela za strategiju upravljanja brendovima Michael Jost.

Planiraju i pokretanje novog podbrenda "We Share", koji će klijentima nuditi mogućnost dijeljenja elektroničkih automobila.

"We Share" trebao bi biti lansiran u drugom tromjesečju iduće godine u Berlinu, a obuhvaćat će flotu od 1.500 automobila modela e-Golf te u sljedećoj fazi i 500 automobila malog obiteljskog automobila e-Upa.

Inicijativa će potom biti proširena i na druge velike njemačke gradove te u sljedećoj fazi i na druga europska tržišta. Od 2020. godine obuhvatit će i odabrane gradove u SAD-u i Kanadi.

Ključne riječi

Komentara 2

ME
Menjik
09:38 24.08.2018.

Bole bi im bilo ulagati u kvalitetu. Kad se netko s 5 godina "starim" autom ide žaliti da mu je neki važan iliti skup dio otišao, oni kažu, to je normalno, auto ima već toliko i toliko godina. Njima bi bilo najdraže da kupujete novo auto, vozite 3 godine, pa opet uzmete novo.

Avatar Oneill
Oneill
10:15 24.08.2018.

Njemci su prevaranti prodaju i maglu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije