Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZABRALI SMO

Vožnja pod otvorenim nebom ne mora biti suludo skupa

Fiat 500C
Foto: Fiat
1/3
06.07.2014.
u 17:00

Najjeftiniji kabrolet na našem tršištu je Fiat 500C koji stoji od 79.672 kn

Vožnja kabrioletom nešto je posebno. Bez krova nad glavom puno neposrednije doživljavate iskustvo vožnje. Dio privlačnosti svakako je i prestiž vezan uz automobile bez krova, nešto što je desetljećima građeno kroz desetke slavnih holivudskih filmova. Takav užitak ima cijenu koja je, kako to često biva sa zabavnim stvarima, viša nego u slučaju običnih, “zatvorenih” automobila.

Današnji kabrioleti su raznoliki. Njihovi su krovovi platneni, limeni, višedijelni, električni ili ručno sklopivi, a u svakom slučaju vrlo su kvalitetno izvedeni te pružaju zvučnu i toplinsku izolaciju koja je sve bliža onoj kod automobila s klasičnim krovovima. Osim toga, krovove današnjih kabrioleta možete uz jednostavan pritisak gumba pokretati i u vožnji, doduše, pri niskim brzinama, a mnogi imaju i opciju posebno osmišljenih sustava grijanja vratova i glava vozača i suvozača. Te ih opcije čine prikladnijima za vožnju tijekom hladnijih i kabrioletskoj vožnji inače nepogodnih godišnjih doba.

Iako je pravo ljeto tek pred nama, a mnogim je vozačima izvan financijskog dohvata bilo kakav novi automobil, a kamoli kabriolet, donosimo pregled najzanimljivijih modela bez krova za sezonu 2014. Naš će vam pregled otkriti da vožnja pod otvorenim nebom ne mora nužno biti suludo skupa. Neki su od probranih modela potpuno novi, drugi su tržištu poznati otprije, no svaki od njih omogućava posebno iskustvo vožnje koje samo kabriolet može pružiti.

Najjeftiniji kabriolet na tržištu je Fiat 500C. Stoji od sasvim razumnih 79.672 kune, a ima roletni platneni krov koji se električno sklapa. Nudi se s dva motora, benzincem sa 69 i dizelašem sa 95 KS. Citroën DS3 Cabrio stoji pak od 126.788 kuna. Čim pritiskom na gumb sklopite roletni platneni krov, shvatit ćete da se vozite u najšminkerskijem cabriju u gradu. DS3 Cabrio raspoloživ je s nebrojenim mogućnostima personalizacije. Peugeot 308 CC, osim limenog krova i kabine za četvero, nudi sjedala s Airwave funkcijom grijanja vrata vozača i suvozača. Dostupan je s benzincem sa 120 i 156 KS ili dizelaša od 163 KS te starta od 192.575 kn. Peugeot 207 CC stoji od 137.198 kuna.

Kultni japanski cabrio Mazda MX-5 nudi se i u verziji s električno pokretanim limenim krovom, no standardni dvosjed s ručno preklopivim platnenim krovom bolji je izbor (štedite 16.800 kn). Jedini motor u ponudi Mazdin je 1,8 benzinac sa 126 KS. Stoji od 171.796 kn.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije