Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čudo iz Tesle

Vozio 100 na sat i ostao u nevjerici ugledavši što se događa u vozilu pored njega

Spavali tijekom vožnje u Tesli
Foto: Twitter screenshot
11.09.2019.
u 16:40

- Ostao sam u čudu kad sam ih ugledao. Vozio sam pored njih, a vozač je spavao pognute glave. Ruke mu nisu bile na volanu. Trubio sam im, ali nisu reagirali...

Snimke koje prikazuju vozače u snu tijekom vožnje u Teslinim automobilima sve se češće pojavljuju na internetu. Novu je snimio Amerikanac Dakota Randall, a na njoj se vidi kako vozač i suvozač spavaju tijekom vožnje na autocesti pri brzini od 100 kilometara na sat.

- Ostao sam u čudu kad sam ih ugledao. Vozio sam pored njih, a vozač je spavao pognute glave. Ruke mu nisu bile na volanu. Trubio sam im, ali nisu reagirali. Izgledali su kao da trebaju ići kući i ravno u krevet - rekao je Randall.

Teslina vozila imaju sofisticirani autopilot koji upravlja vozilom ali iz tvrtke upozoravaju kako vozači moraju biti budni te držati ruke na volanu. Dodaju da je autopilot namijenjen vozačima koji su spremni preuzeti vožnju u bilo kojem trenutku i da to ne znači da vozilo samo može voziti. 

Ujedno, ako vozač makne ruke s volana, na nadzornoj ploči vozila pojavljuje se vizualno upozorenje praćeno zvučnim signalom.

No, mnogi vozači zanemaruje upozorenja pa je tako prošlog tjedna utvrđeno da se jedan vozač u blizini Los Angelesa koristeći autopilot zabio u vatrogasno vozilo zato što mu ruke nisu bile na upravljaču i nije mogao brzo reagirati. A prošle godine jedna osoba je poginula na autocesti u Kaliforniji zabivši se u prepreku. Vozilo je također bilo na autopilotu, a vozač je šest sekundi prije nesreće maknuo ruke s volana.

Komentara 6

GR
gragakarlovac
18:20 11.09.2019.

Fake news...namješteno da bi postalo fora na internetu

MA
MarinVD
19:50 12.09.2019.

Jeste li vi iz V.L. platili porez za ovaj sponzorirani vlanak ?

PR
PrimoracRi
11:00 12.09.2019.

Svemogući Auto. Lovačka priča.Nastavak slijedi....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije