Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAGLASAK NA SIGURNOST

Počinje novi projekt 'Vozi eko' Večernjeg lista

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/11
12.06.2017.
u 17:00

VOZI EKO – sigurno i štedljivo je sveobuhvatni edukativni projekt koji podržava aktivnu primjenu eko vožnje...

I ove godine Večernji list starta s Projektom „Vozi eko” koji je pokrenuo 2016. kako bi podignuo razinu svijesti šire javnosti o potrebi energetske učinkovitosti u prometu, uštedi i povećanju sigurnosti aktivnih sudionika u prometu.

VOZI EKO – sigurno i štedljivo je sveobuhvatni edukativni projekt koji sadržajno (redakcijskim člancima) podržava aktivnu primjenu eko i sigurne vožnje (u interakciji s čitateljima) u periodu od svibnja – lipnja 2017. godine.

I ove godine naglasak je stavljen na važnost sigurnosti pješaka na cesti, uz dodatni fokus na sudionike u prometu početkom i tijekom turističke sezone. 

Projekt ima svoj edukativni karakter te će se objavom članaka educirati javnost o sigurnoj i ekološki prihvatljivoj vožnji, a cilj mu je podržati i promovirati eko i sigurnu vožnju.

U natjecateljskom dijelu poticat će se sudjelovanje u školi sigurne vožnje na Grobniku uz natjecanje "Najeko vozača", a edukator će biti Niko Pulić - trostruki europski pobjednik u brdskim trkama.

Prijaviti se može preko portala vecernji.hr, a uskoro ćemo objaviti detaljnije upute za prijavu. Oni najbolji ići će u polufinale, pa zatim u veliko finale, gdje će se boriti za bogate nagrade koje će im osigurati sponzori.

Podsjećamo, Večernji list je u suradnji s brojnim partnerima, pokrenuo društveno odgovoran projekt naslovljen Vozi eko u sklopu kojega su se promicale vrijednosti kako sigurne tako i ekološke vožnje. Svaki od sudionika naglasio je jedan od zabrinjavajući podataka koji ugrožavaju živote svih dionika, i vozača i pješaka, ali i brojne posljedice koje neodgovorna vožnja ostavlja po okoliš.

Prošlogodišnji pobjednik u finalu koje se održalo 19. studenog na ORYX Centru sigurne vožnje bio je Darko Štamf ostavivši iza sebe Damira Mušeca kao drugoplasiranog i Mate Škaru kao trećeplasiranog natjecatelja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije