Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Volvo zabilježio tri pobjede u kategoriji idealnog automobila

aut_volv.jpg
import
02.07.2008.
u 16:58

AutoPacific, tvrtka koja se bavi istraživanjem automobilske industrije i konzaltingom, objavila je dobitnike nagrada za idealno vozilo (IVA – Ideal Vehicle Award). U tri kategorije ove godišnje nagrade pobjedu su odnijeli Volvo modeli.

 „Idealno“ je definirano kao najbolje ili savršeno. Stoga je, u svojoj potrazi za idealnim automobilom, AutoPacific zatražio od vlasnika automobila i kamiona proizvedenih 2008. godine da ocijene svoja vozila, koristeći kao kriterij 15 ključnih karakteristika automobila.   
AutoPacific objašnjava: „Volvo S40 je apsolutni pobjednik u kategoriji luksuznih automobila srednje klase. S najvišim ocjenama za interijer, vizualni dojam, vožnju, upravljanje i sigurnost, sasvim je jednostavno razumjeti zašto je S40 idealan automobil. Inženjeri i dizajneri Volva u potpunosti su dosegli cilj. Ocjene koje su dali vlasnici luksuznih automobila srednje klase najbolji su dokaz da Volvo odlično razumije potrebe svojih kupaca. Vrhunske su ocjene također dobivene za čvrstoću sjedala, osvijetljenje interijera, kotače i gume te za dizajn eksterijera.“ 

Govoreći o kategoriji kompaktnog image vozila AutoPacific navodi: „Kompaktna image vozila su ona u kojima je stil najveći adut stvarne funkcionalnosti. U slučaju automobila Volvo C30 činilo se da se vlasnicima model sviđa kako na emocionalnom tako i racionalnom planu. Vlasnici su istaknuli vanjski izgled C30, udobnost u vožnji i njegovu sigurnost koje se uz to izvrsno nadopunjuju s osvijetljenjem unutrašnjosti, čvrstim sjedalima i zavidnom razinom tehnologije.  

Volvo C70 je podijelio prvo mjesto u kategoriji velikih luksuznih vozila. AutoPacific ističe: „Iako je Volvo C70 dostupan samo u jednoj verziji opremljenosti (T5), ipak izgleda da su Šveđani ovaj model zapakirali baš kako treba. Uz najsuvremenija obilježja udobnosti, vlasnici vozila u segmentu velikih luksuznih automobila složili su se da je C70 izvrsno opremljen, te dali ovom modelu vrhunske ocjene kao idealnom automobilu u 2008. godini. Kao standardne odlike ovog Volvo modela navode se vrhunski sigurnosni sustavi, odlični kotači i gume, vrhunsko unutrašnje osvijetljenje, a visoke ocjene dodijeljene su i za čvrstoću sjedala.   

Izbor AutoPacifica koristi kvantativna mjerenja u svrhu pronalaženja vozila koja na najbolji način zadovoljavaju potrebe svojih vlasnika. Oni kupci za koje je najmanje vjerojatno da žele zamijeniti svoja vozila drugim - upravo su vlasnici „idealnih“ vozila. Zaključak izvještaja AutoPacifica je: „Proizvođači automobila koji najbolje razumiju potrebe svojih kupaca i prema njihovim zahtjevima kreiraju svoja vozila, najviše su se približili idealnom.“ 

Rezultati ovih istraživanja temelje se na podacima prikupljenim od više tisuća kupaca novih vozila i kamiona, koji su ocjenjivali 15 automobilskih karakteristika: vanjski izgled i veličinu, prostor za putnike, volumen prtljažnika, udobnost vozačkog sjedala, preglednost, tehnologiju unutrašnjosti, unutrašnje osvijetljenje, jačinu i ubrzanje, jednostavnost ulaska i izlaska iz vozila, unutrašnje pretince, vožnju, upravljanje, sigurnosna obilježja, te kotače i gume.

Cjelovit izvještaj i dodatne informacije o izboru idealnog vozila mogu se pronaći na internetskoj stranici AutoPacifica

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije