Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIGAO NOVI SOFTVER

Vlasnici Tesle oduševljeni: 'Elon Musk, luđače. Uspio si, Budućnost dolazi!'

FILE PHOTO: Tesla Inc CEO Elon Musk walks next to a screen showing an image of Tesla Model 3 car during an opening ceremony for Tesla China-made Model Y program in Shanghai
Foto: ALY SONG/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
22.10.2020.
u 17:23

- Bit ćemo ekstremno spori i pažljiv, kakvi bi i trebali biti - komentirao je Musk novi softver pomoću kojeg će vozila, odnosno računala prepoznavati svoju okolinu u četiri dimenzije, a ne dvije

Dugoiščekivana nova verzija FSD (Full Self-Driving) softvera, koja za Tesline automobile predstavlja velik iskorak prema potpunoj autonomiji vožnje, ovaj tjedan dana je odabranoj grupi korisnika na testiranje.

Osobe koje su dio ovog early access programa i čiji su automobili nadograđeni na najnoviji softver, ne mogu sakriti svoje oduševljenje:

- Elon Musk, luđače. Uspio si, Budućnost je dolazi - samo su neki od komentara korisnika.

- Bit ćemo ekstremno spori i pažljiv, kakvi bi i trebali biti - komentirao je Musk novi softver pomoću kojeg će vozila, odnosno računala prepoznavati svoju okolinu u četiri dimenzije, a ne dvije.

Rezultat takve promjene trebala bi biti “dramatično poboljšanje performansi i brža nadogradnja softver”. Iako je Muskova želja da računalo upravlja vozilom bez intervencija vozača, to ne znači da će s novim softverom osobe u automobilu moći spavati ili se posvetiti drugim aktivnostima, već će osoba za volanom i dalje snositi odgovornost i morat će pratiti promet i uvjete na cesti i, ako bude potrebno, reagirati, piše Zimo.

Iako nije službeno objavljeno kakve će sve novitete beta verzija donijeti, mediji su najavili da će, pored postojećih opcija poput kontrole automobila između linija, automatskog kočenja, držanja razmaka ispred vozila, implementirati i opciju zaustavljanja na semaforima i znaku STOP, kao i mogućnost skretanja u raskrižjima.

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar Warded
Warded
19:05 22.10.2020.

Možda će prepoznavati svoju okolinu u 4 dimenzije, ali petu dimenziju nikako ne može. Peta jeljudska nepredvidivost.

Avatar GeniKameni
GeniKameni
19:43 22.10.2020.

Ja nikad ne bih kupio jedan takav automobil. Za mene, najvece zadovoljstvo posjedovanja automobila je... upravljati s njime, voziti ga, a ne samo da mogu stici od A do B! Auto koji me sam vozi, bez moje intervencije... to je kao da se vozim u gradskom autobusu, tramvaju ili podzemnoj zeljeznici!

Avatar speak_loud
speak_loud
22:11 22.10.2020.

Što vrijedi razvoj tehnologije kada se čovjek pretvara u majmuna. Svjedoci smo da da gro ljudi više ne razmišlja svojom glavom, mozak će im zakržljati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije