Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na famoso racewayu

Rimčeva Nevera oborila sve rekorde: Pogledajte nestvarne snimke najvećeg ubrzanja na svijetu

Foto: Rimac Automobili
1/3
14.08.2021.
u 09:18

Ovaj rekord srušio je i neslužbeni vlastiti od 8,62 sekunde kojeg je Rimac postavio u lipnju u Hrvatskoj

Na putu do prvog javnog predstavljanja u Americi na Monterey Car Weeku u Kaliforniji, Rimac Nevera zaustavila se na stazi u Bakersfieldu, Famoso Raceway, gdje je službeno oborila sve rekorde i postala automobil s najbržim ubrzanjem na svijetu

Još je u lipnju neslužbeno postavljen svjetski rekord za najbrže ubrzani serijski automobil, od strane Mata, a sada je Nevera postavila rekordno vrijeme serijskog automobila od 8,582 sekunde na jednu četvrtinu milje (0-402m), pri najvećoj brzini od 270 km/h.

Neveru je vozio Brooks Weisblat iz Dragtimes-a na Michelin Pilot Sport 4S gumama, na kojima je baš svaka Nevera, u izazovnim uvjetima s temperaturom zraka 37 stupnjeva Celzija i temperaturom staze 65 stupnjeva Celzija. 

- Ali Nevera je puno više od automobila koji ide brzo na jednu četvrtinu milje. S najvećom baterijom koja je ikada ugrađena u serijski automobil, može prijeći 550 km s jednim punjenjem. Uz Rimac All-Wheel-Torque Vectoring 2 Nevera je agilna i brza, a s električno podesivim amortizerima i aktivnom aerodinamikom ugodna je u svakodnevnoj vožnji, a istovremeno zvijer na stazi, kazao je Mate Rimac.

Prethodni neslužbeni svjetski rekord na četvrt milje za serijski automobil postavljen je na 8,62 sekunde ranije ove godine tijekom testiranja u Hrvatskoj na standardnoj pisti. Rimac je sada oborio vlastiti rekord i proizveo vremena koja treće strane mogu neovisno provjeriti.

Ključne riječi

Komentara 80

Avatar Upitnik30
Upitnik30
11:13 14.08.2021.

"Rimak".. 🙄 Brate mili, kako se oni ne trude izgovoriti pravilno brend, prezimena, ali većina ih se vrlo rado izruguje nepravilnom naglasku ili krivo izgovorenoj riječi na engleskom..

AS
ante_slavonac
10:01 14.08.2021.

ludnica,može reči tko šta hoće ali RIMAC postavlja nove standarde u proizvodnji el automobila,još jednom svaka čast

Avatar Apsalar
Apsalar
10:58 14.08.2021.

Bravo Rimac!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije