Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stop kaznama

VIDEO Okviri za registracije koji vas štite od radara i kamera

registracija
Screenshot
22.10.2012.
u 11:25

Iz kompanije tvrde da je njihov proizvod potpuno legalan jer tablice nisu prekrivene i ne krše se zakoni ni propisi

Vozačima koji voze prebrzo i često su "žrtve" nadzornih kamera na cestama koje fotografiraju registracijske pločice prebrzih vozila stiže pomoć u obliku "pametnog" okvira za pločice, piše Mashable.com.

Kompanija iz Cincinnatija osmislila je okvir nazvan noPhoto koji efikasno sprečava kamere da fotografiraju registracije vozila koja prekorače dopuštenu brzinu.

Okvir noPhoto registracijske oznake čini presvjetlima za senzor kamere, dok istovremeno njihov senzor detektira crveno svjetlo na semaforu, kao i nadzornu kameru i u tom trenutku aktivira dva bljeska koji onemogućavaju kameri da snimi registraciju.

Iz kompanije tvrde da je njihov proizvod potpuno legalan jer tablice nisu prekrivene i ne krše se zakoni ni propisi. Projekt je dosad prikupio 12.500 od potrebnih 80.000 dolara, a kampanja traje još 16 dana.

Komentara 5

MO
modovisisajteMaraschino
15:26 22.10.2012.

ne nasjedajte... to je najobicnija prevara zbog par stvari... obavezno cete dobiti kaznu (narocito u SAD-u i EU) ako vas uhvate a drugo u Mythbustersima je dokazano da sve ovakve fore su cista prevara i uopce ne zavaravaju policijske kamere...

FE
Felicijen
15:49 22.10.2012.

Još jedan od izuma kako ljudima uzeti novce...

GE
goran euzebije pipic
08:18 23.10.2012.

ah..pošpricaš lakom za kosu registraciju..i po noći blješti kad se posvjetli..zabadžabe...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije