Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
136 8°C

U svakom dijelu svijeta listajte Večernji list uz e-novine!

Pretplatite se
  • Đuroutegurović:

    1991.sam kupio auto na sjeveru njemačke i u gradskom uredu dobio potvrdu za dobijanje carinskih pločica,otišao u ured u kojem su mi za 10 minuta na stroju veličine fotokopirnog aparata izradili pločice s podatcima na dokumentu,obavio tehnički pregled vozila gdje ... prikaži još! su mi zalijepili markicu s potvrdom tehničke ispravnosti na pločice i sve je bilo gotovo za manje od jednog sata.dakle bilo je to pred 30 gidina.koliko smo iza njemačke i zapravo europe,vjerujem da je svima jasno.

  • Vito:

    Jasno je da država očajno treba novce, ali nije jasno da u 21.st. birokracija i dalje dijeli ljude na "privilegirane" i "one iza crte privilegija". Koja to tvrtka u Zagrebu štampa registarske tablice u tolikim količinama za Zagrebčane da ne ... prikaži još!e ma vremena štampati ih za one "izvan Zagreba???

  • Vito:

    Nešto tu nije tehnički korektno - 48 sati, ako si u Zagrebu, 96 sati, ako nisi u Zagrebu. To me podsjeća na slanje paketa na Krk i Pag, oba su sotom povezana s kopnom, ali pošta sebi zadržava pravo ne ... prikaži još! donošenja pošte na "otoke", jer brodske linije ne voze svaki dan pa poštari ne mogu svaki dan do "otoka" Krka i Paga. Tako i ovi - Zagreb je do podsusedskog mosta pa ako imaš kuću "iza" podsusedskog mosta moraš čekati 96 sati da birokracija "o(b)dradi" tvoju narudžbu za koju ćeš, bez ikakovog opravdanja platiti 250kn više. Onom tko ima novca za posebne narudžbe, to nije porblem i ne mari za takvu birokraciju. No, u vrijeme 5G mreže da se narudžbe i dalje tretiraju prema "položaju" naručitelja je apsurdno. Očito država nema novaca, ali zna da postoji "bezbroj" bogatih kojima je registracija "pitanje života i smrti" pa će "napraviti sve za nju" i tako "popuniti državnu blagajnu".

Još iz rubrike Auti

Obveza korištenja dnevnih svjetala po zakonu prestaje 31. ožujka
dzs

Lani više registriranih cestovnih vozila. Zabilježen velik pad registracija novih

Stara i nova vozačka dozvola
Prema EU direktivi

Vozači, znate li dokad bi trebali promijeniti 'papirnate' vozačke dozvole?

13
Novo u HR

Prvi Volkswagenov električni SUV ID.4 po cijeni od 293.482 kn