Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
važna obavijest za vozače

Velike promjene za one koji žele registarske pločice po narudžbi i izboru

registracija
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/4
03.04.2021.
u 09:36

U konačnici cijena treba još istaći kako bi cijena prenosivih pločica u žurnom postupku, dakle u roku od 48 sati od dana podnošenja urednog zahtjeva u Policijskoj upravi zagrebačkoj, odnosno 96 sati od dana podnošenja urednog zahtjeva u drugim policijskim upravama odnosno postajama trebala iznositi 650,00 kuna za par, odnosno 400,00 kuna za komad.

Napokon se krenulo u dopune Rješenja o utvrđivanju cijena obrazaca, registarskih, pokusnih, prenosivih i izvoznih pločica, tako da se dopune Rješenja sada nalaze na savjetovanju, a sve kako bi se omogućilo izdavanje pločica u što kraćem roku u tzv. žurnom postupku. Radi se samo o registarskim pločicama po narudžbi i onima po izboru,  kao i onima za oldtimere.

Mogućim žurnim postupkom po posebnoj cijeni obuhvaćene su i registarske pločice koje se izdaju s istim oznakama, ali na obrascu s EU logom, a ta opcija predviđa se i u pogledu  registarskih pločica za vozila diplomatskih i konzularnih predstavništva, odnosno dopunske pločice za vozila diplomatskih i konzularnih predstavništva, piše HAK. 

Vezano uz vlasnike oldtimera, te one koji žele EU logo, odnosno vozila diplomatskih i konzularnih predstavništava kao i one kojima su nasušno potrebne prenosive pločice nije potrebno upuštati se u daljnje detektiranje njihovih motiva za žurnošću. Koliko je taj žurni postupak doista brz? To ovisi o lokaciji. Nije isto podnosite li uredni zahtjev za izdavanjem registarskih pločica u stanici za tehnički pregled vozila na području Grada Zagreba ili izvan područja Grada Zagreba. Također nije isto jeste li se u pogledu prenosivih pločica obratili s urednim zahtjevom u Policijskoj upravi zagrebačkoj ili drugoj policijskoj upravi.

Znači predlaže se da u slučaju kada želite registarska pločicu dobiti „što je prije moguće“  u žurnom postupku to bude realizirano u roku od 48 sati od dana podnošenja urednog zahtjeva u stanici za tehnički pregled vozila na području Grada Zagreba, odnosno 96 sati od dana podnošenja urednog zahtjeva u stanici za tehnički pregled vozila izvan područja Grada Zagreba.

Cijene za žurni postupak prema prijedlogu bi iznosile:

650,00 kuna za par, odnosno 400,00 kuna za komad registarskih pločica izrađenih pojedinačno s unaprijed zadanom brojčanom i slovnom oznakom po narudžbi npr.: ST 007 JB (komparacije radi u redovnom postupku par vas neće vas stajati skuplje od 278,00 kn);

– 3000,00 kuna za par, odnosno 2300,00 kuna za komad registarskih pločica po izboru npr.: ST STIPE 1 (ukoliko vam se ne žuri  cijena je 2.000,00 kn za par, odnosno 1.500,00 kn za komad);

– 650,00 kuna za par, odnosno 400,00 kuna za komad registarskih pločica za oldtimere kao i za one koje se izdaju  s istim oznakama, ali na obrascu s EU logom (cijena za „redovni, nežurni“ postupak iznosi kada je par pločica u pitanju za  odltimere  268,00 kn, dok za par onih za  koje se izdaju  s istim oznakama, ali na obrascu s EU logom nećete izdvojiti više  od 278,00 kn);

– 650,00 kuna za par, odnosno 400,00 kuna za komad  registarskih pločica za vozila diplomatskih i konzularnih predstavništva te dopunske pločice za vozila diplomatskih i konzularnih predstavništva.

U konačnici cijena treba još istaći kako bi cijena prenosivih pločica u žurnom postupku, dakle u roku od 48 sati od dana podnošenja urednog zahtjeva u Policijskoj upravi zagrebačkoj, odnosno 96 sati od dana podnošenja urednog zahtjeva u drugim policijskim upravama odnosno postajama trebala iznositi 650,00 kuna za par, odnosno 400,00 kuna za komad.

Ako niste u žurbi cijena za par prenosivih iznosi 278,00 kn, a za komad 166,00 kn.

Komentara 23

DU
Deleted user
10:31 03.04.2021.

1991.sam kupio auto na sjeveru njemačke i u gradskom uredu dobio potvrdu za dobijanje carinskih pločica,otišao u ured u kojem su mi za 10 minuta na stroju veličine fotokopirnog aparata izradili pločice s podatcima na dokumentu,obavio tehnički pregled vozila gdje su mi zalijepili markicu s potvrdom tehničke ispravnosti na pločice i sve je bilo gotovo za manje od jednog sata.dakle bilo je to pred 30 gidina.koliko smo iza njemačke i zapravo europe,vjerujem da je svima jasno.

VI
Vito
10:23 03.04.2021.

Jasno je da država očajno treba novce, ali nije jasno da u 21.st. birokracija i dalje dijeli ljude na "privilegirane" i "one iza crte privilegija". Koja to tvrtka u Zagrebu štampa registarske tablice u tolikim količinama za Zagrebčane da nee ma vremena štampati ih za one "izvan Zagreba???

VI
Vito
10:22 03.04.2021.

Nešto tu nije tehnički korektno - 48 sati, ako si u Zagrebu, 96 sati, ako nisi u Zagrebu. To me podsjeća na slanje paketa na Krk i Pag, oba su sotom povezana s kopnom, ali pošta sebi zadržava pravo ne donošenja pošte na "otoke", jer brodske linije ne voze svaki dan pa poštari ne mogu svaki dan do "otoka" Krka i Paga. Tako i ovi - Zagreb je do podsusedskog mosta pa ako imaš kuću "iza" podsusedskog mosta moraš čekati 96 sati da birokracija "o(b)dradi" tvoju narudžbu za koju ćeš, bez ikakovog opravdanja platiti 250kn više. Onom tko ima novca za posebne narudžbe, to nije porblem i ne mari za takvu birokraciju. No, u vrijeme 5G mreže da se narudžbe i dalje tretiraju prema "položaju" naručitelja je apsurdno. Očito država nema novaca, ali zna da postoji "bezbroj" bogatih kojima je registracija "pitanje života i smrti" pa će "napraviti sve za nju" i tako "popuniti državnu blagajnu".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije