Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJERA

U novoj generaciji Opel Astra je prvi put elektrificirana

Foto: Opel
1/10
13.07.2021.
u 17:03

Šesta generacija Opelova kompakta u proizvodnju će tijekom jeseni, kada će se moći i naručiti. Astra prvi put dolazi kao plug-in hibrid, ali Opel je zadržao i benzinske te dizelske inačice

Opel je pokazao novu, šestu generaciju svoje kompaktne Astre. Nova Astra moći će se naručiti od jeseni, a prvi će kupci svoje automobile početi preuzimati početkom iduće godine. S novom generacijom Astra je prvi put elektrificirana kao plug-in hibrid u dvije razine performansi. Osim kao hibrid, nova Astra dolazi u verzijama s visokoučinkovitim benzinskim i dizelskim motorima. Snaga se kreće od 110 do 130 KS s benzinskim i dizelskim varijantama pa sve do 225 KS ukupne snage u plug-in hibridnim varijantama. Mjenjač sa šest stupnjeva prijenosa standardan je kod benzinskih i dizelskih motora, dok je automatski mjenjač s osam stupnjeva prijenosa opcionalan na snažnijim motorima (elektrificiran na plug-in hibridima).

Vizualno, Astra je modernizirana. Njezine zategnute površine pročišćene su od suvišnih elemenata. Usvojila je vizir koji je – nakon uvođenja na SUV modelima Mokka, Crossland i Grandland - već postao zaštitni znak Opelovih modela, a s njim ‘nos’ automobila izgleda futuristički. Dojam je još bolji kad Astra stiže u opcijskoj dvobojnoj karoseriji te s najnovijim svjetlima IntelliLux LED® Pixel sa 168 LED elemenata. Nova Opel Astra bit će predstavljena ove godine u dinamičnoj peterovratnoj izvedbi, niske spuštene siluete, a opet s više prostora od svoje prethodnice. S duljinom od 437,4 centimetara i širinom od 186 cm, i dalje je prava predstavnica kompaktne klase.

Velika promjena vidljiva je i u unutrašnjosti nove Astre. S potpuno digitalnim zaslonom Pure Panel, analogni instrumenti otišli su u povijest. Umjesto toga, novo sučelje (HMI, human-machine-interface) sa svježim, modernim grafikama nudi kupcima čisto, intuitivnije iskustvo. Putnici mogu novom Astrom upravljati intuitivno putem izuzetno širokih dodirnih zaslona, kao na pametnom telefonu. Ključnim postavkama kao što je klima-uređaj i dalje se može upravljati putem fizičkih prekidača i tipki. Vozač može računati i na najnaprednije sustave pomoći - od head-up displaya do poluautomatiziranog sustava Intelli-Drive 2.0 i kamere Intelli-Vision s pogledom od 360 stupnjeva.

Komentara 1

FA
FantaOrange
18:05 13.07.2021.

napokon im logo ponovno ima smisla

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije