Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pick-up

"Truck" i dalje najpopularniji gorostas u SAD-u

svt-raptor
Reuters
06.11.2009.
u 17:44

"Truck" kako ga Amerikanci iz milja nazivaju, reinkarniran je u SVT raptoru koji je odmah nakon pojavljivanja proglašen "truckom" godine u američkoj saveznoj državi Teksasu. No i ovom gorostasu prijeti konkurencija s istoka.

Već skoro 30 godina najprodavanija vozila u SAD-u su "pick-up" vozila. Najveća zvijezda među njima je ford F-150 koji već 30 godina suvereno zauzima prvo mjesto u srcima američkih auto-zaljubljenika. F-Serija američkoga automobilskog diva Forda već postoji u izmijenjenoj verziji 61 godinu. "Truck" kako ga Amerikanci iz milja nazivaju Pick-up modele reinkarniran je u SVT raptoru koji je odmah nakon pojavljivanja proglašen "truckom" godine u američkoj saveznoj državi Teksasu. No tu nije kraj već je najavljena proizvodnja najjačeg "pick-upa" svih vremena, FR raptora XT koji će imati 500 KS s motorom od 6,2 litre. No nije izvedba ovog gorostasa jedino što je megalomansko, jednako velika je i cijena koja trenutačno iznosi malo manje od 100.000 dolara.


Unatoč borbi protiv globalnog zatopljenja potražnja za "truckovima" u SAD-u se nije smanjila. Naprotiv, američki farmeri i dalje traže snažne aute, često bez cestovne dozvole, za rad na teksaškim rančevima diljem "Divljeg zapada". Vozila koja bi mogla "šlepati" i tri slona te prevesti dvije krave, među najtraženijom su robom na američkom tržištu, unatoč oslabljenu gospodarstvu.



Za ljubitelje jakih i glasnih motora Chevrolet i GMC stvorili su hibridne ekvivalente velikom bratu iz Fordova pogona. Chevroletov silverado i GMC-ova sierra troše manje no veliki motori s puno snage i u ovom su slučaju neizbježni. No, hibridne verzije "trucka" nisu ništa u usporedbi s konkurencijom s istoka. Naime, Toyotini i Nissanovi modeli tundra i titan sve više privlače i nekompromisnu američku publiku jer su aduti kod istočnih inačica pick-upa jednake, V-8 agregati i velika masa s puno snage. Još jedan od najistaknutijih gigantskih predstavnika automobilskog roda je sada već kineska verzija hummera, pod imenom H3T koji usprkos svojim dimenzijama još uvijek nalazi svoje kupce na sjevernoameričkom kontinentu.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar NJ Gladiators SC
NJ Gladiators SC
18:18 06.11.2009.

Uzas, Gdje ste vi nasli te informacije? kao prvo H3T je najlosije prodavani Hummer u Us. H3 je naprodavaniji.Hummer je toliko bio los u prodaji da je prodana marka kinezima. I ne zovu F150 iz milja ameri truck????? zovu svakuu pick up truck-truck. jedina tocna informacije je da je F150 najbolje prodavani truck u sjevernoj americi. Nissan Titan ga stize ali je i veci po velicini. smjesno je kako neko ko vjerojatno nikada nije stupio u americu prica o americi. I ako prvo u TX he populariji GM nego Ford.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije