Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
2 4°C
 • Avatar Jaguar_Paw
  Jaguar_Paw:

  Pričaju gluposti oni donose propise za uvoz automobila, umjesto da se ljudi ohrabre da kupuju nove. Uveli porez na nova vozila, tako da sljedećih 10 godina plaćaš porez, to je baš poticajna mjera, onda kažu vozni park prosječno star 12 ... prikaži još! godina. Jedina država na svijetu koja toliko nelogičnosti radi, još uvijek, nakon 30 godina samostalnosti traži svoje mjesto pod suncem, nedefinirana do krajnih granica

 • stefj:

  Ma sve naopako u ovoj državi. Uhljebi na onog tko želi kupiti novi auto gledaju kao na ovcu za šišanje, pa kad već kupi auto, onda neka kupi još jedan novi i za mene... A razmaženim uhljebima rabljeni auti nisu ... prikaži još! interesantni i rabljene kupuju oni s manje novaca, pa ti prolaze ispod radara... Sve dok pohlepa uhljeba opet malo ne naraste, pa ne zaključe da ti koji kupuju rabljene aute, mogu kupti bar pola auta za njih, pa i tu ne dignu trošarine... A hvaliti se "pomlađivanjem" voznog parka s 13, 99 na 13,68 godina može samo netko totalno izvan vremena i prostora. Pomlađivanje nije posljedica manjih trošarina, već činjenice da se većina auti tamo s početka stoljeća jednostavno raspadne i toga da oldtimera ima sve manje... Realno je da će, bez nekih ozbiljnih gospodarskih mjera, starost plesati između 12 i 14 godina i to nema veze s trošarinama.

 • Avatar Robinzon
  Robinzon:

  Važno je da borbeni zrakoplovi mogu biti stariji i od 30 godina. Pa valjda je bitna tehnička ispravnost vozila, a ne godine.Ako su godine važne onda se niti jedan old tajmer nebi smio naći na cesti.

Još iz rubrike Auti

EU kažnjava automobile, a nagrađuje brodove iako više zagađuju
Ekološke nedoumice

EU kažnjava automobile, a nagrađuje brodove iako više zagađuju

Električni auto e.Go
Problem s premijom

Njemački e-auto za široke mase: model s najmanjom baterijom 17.900 eura

4
Mazda3
Testirali smo

Limuzinska verzija Mazde3 s pravom je dobila nadimak ‘mala šestica’