Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PADAJU CIJENE

Trgovci polovnim automobilima pred bankrotom: Ovi auti prije su se prodavali po 29 tisuća eura

Automobili
Foto: Reuters
1/2
30.01.2020.
u 11:52

Moje su kolege upravo zbog ovog problema proglasile bankrot, ističe jedan njemački trgovac polovnim automobilima.

Mnogi njemački gradovi počeli su ograničavati kretanje dizelskih vozila, što je rezultiralo vrtoglavim padom njihovih cijena.

Zbog svega toga brojni trgovci rabljenih modela imaju veliki problem s prodavanjem ovih modela, iako je riječ o novim motorima koji su ekološki prihvatljiviji. Zbog toga mnogi od njih pokušavaju u salonima mijenjati staro za novo, ali ni to nije moguće jer oni novi automobili s 'euro 6' dizelskim motorom ne drži cijenu na tržištu.

Kako navodi srpski Blic, trenutno se u cijeloj Njemačkoj nalazi oko milijun dizelaša koji čekaju na prodaju, a uglavnom je riječ o novijim modelima.

- Ranije smo 'Passat' Euro 6 prodavali kao rabljeni automobil za 29.000 eura, sada ga nudimo za 21.000 eura i nitko ga neće. Daljnje snižavanje cijene bilo bi besmisleno, samo bi nas dovelo u teške gubitke. Moje su kolege upravo zbog ovog problema proglasile bankrot - ističe jedan njemački trgovac polovnim automobilima.

Nijemci znaju da najviše kupaca za dizel vozila mogu pronaći na našim područjima, no i njih je sve manje.

- Prema našim procjenama, trenutno se u rukama naših trgovaca polovnih vozila nalazi oko 350.000 automobila 'euro 5' standarda. Ovdje je zarobljeno više od pet milijardi eura. Na kupce čekaju u prosjeku 106 dana, a svaki dan auto prodavača košta 28 eura dnevno- kažu iz udruge trgovaca, piše Jutarnji list

Komentara 7

CH
che99
15:31 30.01.2020.

i ponovo glupost... ajde dajte link, nadjite neki auto na tako velikom popustu da krećem za Njemačku, ne spuštaju cijenu ni eura za dobar auto, pišete gluposti iz ne znam kojeg interesa

NI
NikoCro
14:32 30.01.2020.

Mislim da prodaju vise usporava skidanje kilometara nego bilo sto, jer za 30000 eura mozes kupiti lijepo novo auto, i ne moras se misliti da li je netko skinuo sa 200 na 100 tusuca kilometara

DU
Deleted user
12:40 30.01.2020.

Loša vijest za trgovce = odlična vijest za kupce 😁!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije