Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Noviteti

Trax: Tehnološki nadmoćan novi Chevroletov SUV

'Chevrolet Trax small SUV'
Foto: ''
1/5
23.04.2013.
u 18:04

U naše prodajne salone novi mali SUV stiže tijekom lipnja

Zahvaljujući krutoj birokraciji, u našoj se zemlji međunarodne prezentacije automobila - koje na odabranu lokaciju obično dovedu 800 do 1000 novinara - održavaju jako rijetko. Ali, s vremena na vrijeme netko ipak ima dovoljno energije i strpljenja da 'pregazi' hrpu propisa i uvjeta. Chevrolet je za europsku prezentaciju novog malog SUV modela Trax odabrao Zadar i Zadarsku županiju. Više od 800 novinara iz 38 europskih zemalja na testnim će se vožnjama na našim cestama izmjenjivati do 2. svibnja. Proteklog tjedna i hrvatski su novinari na hrvatskom tlu isprobali Chevroletov novitet, koji u naše prodajne salone stiže tijekom lipnja.

Chevrolet Trax dug je 424,8 cm, nudi pregršt tehnoloških noviteta i štedljiv je i ekološki orijentiran poput malih automobila. Širok je 176,6, a visok 167,4 cm, uz 255,5 cm međuosovinskog razmaka. Nudi pogon na sva četiri kotača i povišen položaj sjedenja.

Na raspolaganju su 1,4-litarski turbo i 1,6-litarski benzinski motor, te 1,7-litarski turbo dizelaš. Sve inačice ručnog prijenosa imaju Start/Stop funkciju, a 1,7 turbo dizelski sa 130 KS i 1,4 turbo benzinski motor sa 140 KS dolaze i s automatskim mjenjačem sa šest brzina. Turbo dizelski motor uz ručni mjenjač i pogon na prednje kotače u prosjeku troši 4,5 l/100 km. Pogon na sve kotače - dostupan u inačici opremljenoj 1,4 turbo benzinskim motorom ili 1,7 turbo dizelašem - automatski se prilagođava uvjetima na cesti te poboljšava prianjanje.

U dobro organiziranoj i prilagodljivoj putničkoj kabini moguće je birati između osam različitih rasporeda sjedala. Trax u višim paketima opreme nudi i tehničku inovaciju Chevrolet MyLink. Taj sustav omogućuje da se sadržaj pametnog telefona poput iPhonea prenosi na ekran u automobilu. Aplikacija BringGo, pak, omogućava navigaciju bez obzira na dostupnost i jačinu signala mobitela. Na raspolaganju je i Siri aplikacija za upravljanje radijem i iPhoneom pomoću glasa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije