Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TOYOTA PRIUS+

Hibridni jednovolumen s poboljšanim CVT mjenjačem

Toyota Prius+
Foto: Toyota
1/3
25.05.2016.
u 19:00

Prvi hibridni sedmerosjed od sredine ljeta stiže u Hrvatsku s unaprijeđenim automatikom, kao i najnovijom multimedijom

Baš u jeku proslave proizvodnje devet milijuna hibrida od prvog Priusa iz 1997. godine, Toyota je najavila da će sredinom ljeta u Hrvatsku stići blago osvježeno izdanje jednovolumenskog hibrida Prius+. Najbitnija promjena kod biteljskog hibridnog sedmerosjed a dugačkog 4,61 m odnosi se na poboljšanja kontinuirano-promjenjivog automatskog mjenjača (CVT), čime je osigurano tiše i linearno ubrzanje. Toyotini inženjeri su uspjeli zadržati performanse ubrzanja uz smanjenje okretaja motora za oko 1.000 okretaja, koristeći više električne energije kao potporu radu 1,8-litrenog VVT-i Atkinsonovog benzinskog motora. Rezultat je opuštenija, glađa i tiša vožnja, uz jednaku učinkovitost i ekološki karakter vozila. Prius+ i dalje u kombiniranom ciklusu troši 4,1 l/100 km, a ispušta 95 g/km CO2.

Druga novost odnosi se na nadograđeni Toyota Touch 2 multimedijski sustav koji vozač koristi putem 4.2’’ TFT zaslona u boji s više informacija na kućištu instrumenata.

Nove cijene još nisu poznate, ali očekuje se da se neće previše razlikovati od dosadašnjih, a trenutno je početna cijena modela Prius+ 239.900 kuna.

>> Novi Prius i hibridni RAV4 stigli na hrvatsko tržište

>> Električna i hibridna vozila onečišćuju okoliš kao i dizelaši

Komentara 1

BU
BubyZG
11:40 27.05.2016.

Ne znam zašto se ovaj auto zove "hibridni", jer ga na struju ne možete niti isparkirati iz garaže !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije