Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traveller Business

Testirali smo Peugeotov kombi: komforan prijevoz za devet putnika i prtljagu

Peugeot Traveller
Foto: Peugeot
17.11.2018.
u 16:05

Riječ je o L2 modelu, što znači da je na raspolaganju karoserija duga gotovo pet metara te ima međuosovinski razmak od 398 cm

Imate li obitelj s više od troje djece ili poslovne potrebe za prijevoz više osoba logičan je odabir neko od putničkih kombi vozila. Danas je ponuda u tom segmentu vrlo dobra, a jedan je od noviteta model nastao u suradnji PSA grupacije i Toyote, pa tu ustvari imamo tri modela: Citroen Space Tourer, Peugeot Traveller te Toyotu Proace. Iduće godine na istoj bi platformi trebao stići i Opelov predstavnik.

Nedavno smo isprobali model s logotipom lava, koji u nazivu ima dodatak Business. Riječ je o L2 modelu, što znači da je na raspolaganju karoserija duga gotovo pet metara te ima međuosovinski razmak od 398 cm. Ova putnička varijanta moguća je i u većem L3 izdanju s ukupnom duljinom od 531 cm, ali na istom međuosovinskom razmaku. Dodamo li tome vrlo kratke prevjese, postignuta je vrlo visoka razina udobnosti. To se i traži od ovakvog modela koji se na sve načine želi približiti korisnicima osobnih automobila. Tome u prilog ide i visina od 189 cm, pa se Travellerom bez problema ulazi i u garaže.

Pored vozača mogu se smjestiti dvije osobe, no ipak je daleko veći komfor kada je tu samo jedan putnik. Iza tog prvog reda još su dva reda sjedala, za po troje putnika, s time da su ona kod kliznih vrata samostalna te ih je moguće preklopiti ili ukloniti. Iako je testni model bio pokretan 1,6-litrenim HDi motorom od 115 KS, nedavno je došlo do promjene motorizacije, pa je sada umjesto ovog motora u ponudi 1,5-litreni HDi od 120 KS upregnut 6-stupanjskim ručnim mjenjačem. Uz prosječnu potrošnju koja je na testu bila oko 7 litara, ovaj model koji u testnoj verziji stoji 271.179 kn postaje dobar omjer uloženog i dobivenog.

Pogledajte video najgore parkiranih auta na hrvatskim cestama:

Ključne riječi

Komentara 2

HL
Hladan
22:22 23.11.2018.

35.000 Eur za Peugeot, ma da ne bi slučajno!

Avatar zrakomlat59
zrakomlat59
16:48 17.11.2018.

Niti si vozio a niti mjerio e moj novinarčiću.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije