Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Test: Opel Insignia

Iz nosača prtljage karavani su se preobrazili u elegantne sportaše

Opel Insignia Sports Tourer
Foto: Sandra Mikulčić
1/4
14.10.2017.
u 20:41

Privlačan model izdužen do gotovo pet metara agilan je i startan

Karavani već neko vrijeme nisu tek puki nosači stvari. Za njima danas nerijetko posežu i oni koji uopće nemaju puno prtljage, već im je određeni model atraktivniji u karavanskoj nego u limuzinskoj izvedbi. Kod Opelove Insignije karavan i limuzina stoje rame uz rame, bilo da je riječ o dizajnu ili o voznim osobinama.

U prtljažnik prima do 1665 l

A za karavansku izvedbu odnosno Sports Tourer još je sigurno da ništa neće ostati izvan prtljažnika. Elegantan automobil izdužen do gotovo pet metara (498,6 cm) u prtljažnik prima 560 litara, a preklapanjem naslona stražnjih sjedala volumen prtljažnika raste na čak 1665 litara. Pravilne linije i širok otvor prtljažnika olakšavaju utovar i razmještaj prtljage, a poklopac prtljažnika može se podići i bez upotrebe ruku, zahvaljujući senzoru ugrađenom pod stražnji branik. Međuosovinski razmak od 282,9 cm kumovao je i iznimno prostranoj putničkoj kabini. Čak i uz iznadprosječno visokog vozača i suvozača, obilje prostora na raspolaganju je bilo i nogama putnika na stražnjim sjedalima.

Opel Insignia Sports Tourer
1/12

U Insigniji isproban dvolitarski turbo dizelski motor sa 170 konja najsnažniji je ponuđeni dizelaš u modelu s vrha Opelove ponude.

Uglađen ručni mjenjač

Uparen je s novim 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, preciznim i uglađenog rada, koji snažnom dizelašu dozvoljava da oslobodi svoj puni potencijal. U vožnji je Insignia Sports Tourer zabavna, dinamična i predvidljiva te je njome lagano upravljati. Stabilna je i pri naglim manevrima na većim brzinama. Isprobana Insignia Sports Tourer stigla je s paketom opreme Innovation pa je testni automobil pravi demonstrator naprednih tehnologija koje Opel danas nudi. Stoga je razumljiva njegova cijena od 269.480 kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije