Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opel Adam Rocks S

Test: Mini crossover sa stavom sportaša

Opel Adam Rocks S
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/7
09.07.2018.
u 22:17

Uz savršeno namješten sportski ovjes turbobenzinac od 150 konja u autu teškom 1088 kg ima idealne uvjete za pokazivanje sportskog duha

Opel Adam gradski je automobil. Adam Rocks kompilacija je gradskih dimenzija i osobina SUV-a. Kad se u tu priču uključi i slovo S, jasno je da je igru zaoštrio ulazak sportaša - u obliku vizualnih dodataka, ali i 150 konja snažnog motora.

Dvobojna karoserija - konkretno, žuta s crnim krovom, poklopcem motora i kućištima retrovizora (paket Black Jack) - krovni spojler, posebni odbojnici i pragovi, kromirana sportska ispušna cijev, zatamnjena stražnja stakla. Sve to već na prvi pogled odaje da na ovom Adam Rocksu ‘nešto ne štima’. Reski zvuk veselo se javlja, odmah najavljujući žustre i zabavne kilometre. Uz savršeno podešen sportski ovjes i 6-brzinski ručni mjenjač 1,4-litreni turbobenzinac od 150 konja u automobilu dugačkom 369,8 cm i teškom 1088 kg ima idealne uvjete za demonstraciju sportskih performansi.

Opel Adam Rocks S
1/12

Ubrzanja su odlična, Adam Rocks S postiže maksimalnih 210 km/h. Iako malen, Adam Rocks robustan je zahvaljujući obrisima koje je posudio iz SUV segmenta. Na cesti zapravo i nemamo dojam da se vozimo u takvom mališanu, odaje ga tek skromna stražnja klupa na koju je pristup otežan zbog karoserije s trojim vratima. No pri kupnji ovakve poslastice vozač ionako prvenstveno misli na sebe, a on uživa u čvrstim i udobnim sportskim sjedalima.

Bogata serijska oprema isprobanog primjerka obuhvaća, među ostalim, platneni krov, kromirani obrub žmigavaca, maglenki i krovne linije, LED dnevna i stražnja svjetla, 17˝ aluminijske naplatke, kožom presvučen upravljač s kromiranim detaljima, aluminijske sportske papučice, aluminijske zaštite pragova, audio sustav s USB-om, pomoćnim ulazom i handsfree telefonom, kontrole na upravljaču, šest zvučnika, električne podizače stakala, elektroničku kontrolu klima-uređaja, putno računalo, tempomat.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
00:29 10.07.2018.

A cijena? Adama, kao i Karla, jako rijetko vidim na cestama. Opel ubrzano gubi tržišni udio i prestaje njegov život na staroj slavi. Auti su im ispodprosjecni, sa iznadprosjecnom cijenom. Takav model je neodrživ, to će se vidjet kroz par godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije