Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJEDLOZI REGISTRACIJA

Evo što stručnjaci kažu o novim hrvatskim pločicama!

registracije
Foto: vidiauto.com
1/22
10.01.2014.
u 10:09

Prijedlozi novih registarskih pločica nisu oduševili javnost. Kako funkcioniraju u praksi?

MUP je sredinom prosinca predstavio nekoliko prijedloga za nove registarske pločice i pozvao na javnu raspravu. Nove pločice bit će puštene u promet sredinom godine.

Prijedlozi nisu oduševili javnost. Na anketi na našem portalu više od 82 posto čitatelja glasalo je da su im nove tablice vrlo loše te da su sadašnje bolje, a mnogi su se zapitali zašto je potrebno uvođenje novih pločica.

Portal vidiauto.com napravio je test u kojemu je ispitao vidljivost sadašnjih hrvatskih pločica, koje su u upotrebi od 1992. godine i novih, predloženih pločica te britanskih, talijanskih, belgijskih i švedskih pločica. Kako se pločice vide s raznih udaljenosti, možete pogledati na fotografijama.

Portal je ispitao i mišljenja nekih hrvatskih stručnjaka o novim prijedlozima.

Grafički dizajner Nikola Djurek smatra da je njihov glavni problem izrazita tipografska nepismenost, odnosno da font nije rađen za tu primjernu. Upozorio je i na problem identiteta Hrvatske jer naš grb u predloženoj veličini ne funkcionira. Dizajner Hrvoje Bielen smatra da su nove pločice dosadne i neinventivne, zastarjele i nečitke.

>> Hrvatska sama odlučuje želi li europske tablice na autima ili ne

Komentara 9

Avatar MK
MK
11:13 10.01.2014.

Katastrofa su tablice! Zar je uopce bio raspisan natjecaj za dizajnere? Tu nit hrvatski grb nije pozicioniran tocno izmedu gornijeg i doljnjeg ruba tablice. Tablice su bezidejne dosadne i djeluju kao "nakaza" a ne kao dodatna "reklama" u svijetu. Kaotu. Kao da nije vodeno i racuna o tome da tablice u sebi nose i "reprezentativni" karakter drzave, a ne samo funkcionalni. To je vjerojatno nekakav "drugar" na "miliciji" brzo u MS-Paint-u dizajnirao.

Avatar LiTsung
LiTsung
11:01 10.01.2014.

Odite na forum.hr i pogledajte prijedloge forumaša kako bi tablice trebale izgledati. Stoput bolje od nekakvih kvazidizajnera i ovih bezličnih i neinventivnih prijedloga. Link: http://www.forum.hr/showthread.php?t=589346

Avatar Idler 3
Idler 3
10:59 10.01.2014.

Postojeće pločice su mi OK, a nove bezlične i bezvezne. Glavno pitanje i dalje je trebamo li ih uopće mijenjat il trenutne vlasti žele promijenit doslovno sve kak bi eto ostal neki trag iza njih !?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije