Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sandero na testu

Najpovoljniji automatik na tržištu pruža sasvim ugodnu vožnju

Dacia Sandero Easy-R
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
02.07.2017.
u 14:00

Redizajnirani Sandero s s robotiziranim ručnim mjenjačem i uz živahni 0,9 TCe turbobenzinac te solidnu opremu stoji 88.662 kuna

Nedavnim redizajnom druge generacije Dacije Sandero je blago osvježena izvana i u unutrašnjosti u kojoj se sada nude kvalitetniji materijali i bolja završna obrada pa i novi četverokraki upravljač, a jedna od najvećih novosti jest robotizirani ručni mjenjač.

S živahnim 0,9-litrenim turbobenzinskim motorom sa 90 KS slaže se vrlo dobro pa Sandero u gradskim uvjetima djeluje vrlo komforno i nadasve lako upravljiv. Na robotizirani petstupanjski ručni mjenjač je potrebna kratka prilagodba, ali kad se naviknete da mu je pri dinamičnijoj vožnji ipak potrebno kratko vrijeme i lagani trzaj da prebaci u višu brzinu problema više nema. To nije pravi automatski mjenjač i nije uglađen poput automatika s dvije spojke, ali pruža sasvim ugodnu vožnju bez potrebe ručnog mijenjanja brzina.

Dacia Sandero Easy-R
1/12

A ako baš želite sami mijenjati stupnjeve, što je potrebno, primjerice, pri pretjecanju kada se stavlja u niži stupanj ili naprosto želite brži prijenos, to možete učiniti i manualno putem ručice mjenjača pomičući je gore-dolje. U tom modu Sandero Easy-R se uz pomoć odličnog 0,9 Tce motora sa 140 Nm okretnog momenta zavrti i do 5500 okretaja postaje i pravi gradski zvrk (11 s do stotke, 175 km/h najveća brzina). Pritom je u gradu potrošnja oko 7,5 l/100 km, a u mješovitoj vožnji litru manje. Laureate oprema između ostalog nudi ručni klima-uređaj, električni paket, hill-holder, CD MP3 uređaj s Bluetooth čitačem. U toj kombinaciji stoji 84.900 kuna, a uz dodatnu metalik boju, kožni upravljač, tempomat 88.662 kn.

Komentara 8

HA
hacker
10:29 03.07.2017.

Iskreno rečeno neznam kako ljudi izdrže voziti auto sa ručnim mjenjačem u vellikim gradovima?

IB
ibiza
07:30 03.07.2017.

pa netreba keitizirati ,tko voli nek izvoli a nitko nemora samo se umrijet mora....

ZA
zajgorec
15:49 02.07.2017.

ka to znaci taksni menjalnik? nika ja to ne razmem

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije