Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nižu se nesreće

Tesla na autopilotu zabio se u vatrogasno vozilo koje je stajalo

Foto: Twitter
25.01.2018.
u 07:00

Prije nekoliko dana još je jedan Teslin automobil imao sudar. Vozač se napio i zaspao. To nema veze, kazao je vozač, pa na autopilotu sam!

Vatrogasci iz kalifornijskog grada Culver Cityja objavili su na svojem Twitteru fotografije sudara svog vatrogasnog vozila i Tesle.

Odnosno, naleta Tesle pod automatskim pilotom na njihov zaustavljeni vatrogasni kamion pri brzini od 100 km/h. Ozlijeđenih nije bilo.

Nekoliko dana prije tog sudara jedan je Tesla ostao na mostu Bay Bridge u San Franciscu. Oba vozača tvrdila su da je njihov automobil bio na autopilotu. No momka iz San Francisca policija je pronašla kako spava za volanom s razinom alkohola u krvi dvostruko većom od dopuštene, a on je tvrdi da to nema veze – pa na autopilotu je!

Slučaj iz Culver Cityja privukao je pozornost istražitelja za sigurnost na cestama. Teslin je autopilot pod povećalom nakon uočenih nedostataka, a onda i nesreće sa smrtnom posljedicom jesenas. I Nacionalni odbor za sigurnost u prometu i šefovi Tesle tvrde da se vozači pretjerano oslanjaju na sustav koji još nema sposobnost da potpuno samostalno upravlja automobilom, odnosno vozač i dalje mora sudjelovati.

Pogledajte i Tesla Model 3:

1/14
Ključne riječi

Komentara 4

5S
505.scrtom
08:00 25.01.2018.

Hahaha, ovi si su dobri,na autopilotu sam, to neznaci da smijes spavat za volanom.Koliko je poznato ne postoji jos zakon da sa ukljucenim pilotom smijes spavat. U skoroj buducnosti bi se to moglo promjenit ali tehnologija nije jos tako daleko ali blizu.

Avatar Damir
Damir
07:31 25.01.2018.

Kad se napiješ. Najbolji autopilot je trijezan taxist.

Avatar nekakav
nekakav
07:57 25.01.2018.

sve što musk proizvede je kratkog daha i nema budućnosti. sve što musk ima jest ideja i uspjeh u prodavanju ideje. ajd vi vlastima uzmite 5 mlrd dolara za svoje ideje, ajd vi 'investitore' nagovorite da vam povjere milijarde za vaše ideje! on je puno toga započeo, a ništa neće dovršiti ili sa uspjehom provoditi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije