Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOLJI ČAK I OD GOLFA

Tesla Model S najprodavaniji auto u Norveškoj

tesla model s
Foto: Reuters/PIXSELL
17.10.2013.
u 12:11

Zanimljivo je da su kupci u Norveškoj spremni platiti i do 20.000 dolara više za polovni model jer su liste čekanja jako duge

Luksuzni električni auto Tesla Model S prošlog je mjeseca bio najprodavaniji automobil u Norveškoj, piše Reuters. Model S, koji je u Europi pušten u prodaju u kolovozu, u Norveškoj je prošli mjesec imao tržišni udio od 5,1 posto, dok je na drugom mjestu bio popularni VW Golf sa 4,6 posto.

– Potražnja za ovim autom je golema, a čini se da neće prestati. Trenutačno imamo mnogo kupaca na listi čekanja – rekao je Joar Tenfjord, šef Teslin trgovine u Bergenu, drugom norveškom gradu po broju stanovnika.

Iako je na prvi pogled možda neobično da je jedan električni auto (a još k tome i skupocjeni) prvi po prodaji, vlasnici takvih vozila u Norveškoj uživaju u nizu pogodnosti, kao što su velike subvencije, besplatno parkiranje i oslobođenost plaćanja cestarina.

Zanimljivo je da su kupci u Norveškoj spremni platiti i do 20.000 dolara više za polovni model jer su liste čekanja jako duge.

– Primijetio sam da neki ljudi vrlo dobro zarađuju na ovim autima. Potražnja je ekstremna – rekao je Tenfjord.

>> Pogledajte kako se zapalio Teslin električni automobil!

>> Godišnji pad od 5,2 posto, najtraženiji Volkswagen i Golf

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije