Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LJETO NAM SE VRATILO

Talijanski roadster kao moderna verzija ikone iz 60-ih stiže krajem lipnja

Fiat 124 Spider
Foto: Fiat
1/8
18.06.2016.
u 16:00

Početna cijena Fiat 124 Spidera u Njemačkoj 23.990 eura za 1,4 MultAair turbobenzinac sa 140 KS

Od 1966. do 2016. puno se toga promijenilo, no tih 50 godina društvenog i tehnološkog napretka nije poništilo faktor x kojim je Fiat 124 Spider u stanju prikovati poglede za sebe. Mogao je to prvijenac iz 1966., može i novitet koji upravo kreće u pohod na europska tržišta. U Hrvatskoj će se moći naručiti od kraja lipnja (prvi primjerci u naše salone stižu u srpnju), kad bi trebala biti poznata i cijena.

Stražnji pogon za zabavu

Proslavljeno ime je zadržao, kao i neke stilske poveznice, te je dao novu perspektivu pojmu klasične ljepote u modernom izdanju.

Novi talijanski roadster ipak je u kombinaciju unio i najnapredniju tehnologiju - poput LED svjetala i povezivosti mobitela sa sustavima automobila - te moderne sigurnosne sustave. Glasovno prepoznavanje vozaču omogućuje da bez podizanja ruku s volana upravlja mobilnim telefonom, audio sustavom i navigacijom.

Prednji kraj djeluje snažno, ali ne i agresivno, a izduženi poklopac motora daje naslutiti snagu agregata.

Proporcije vozila, dobro raspoređena težina, nizak centar gravitacije, dvostruki ispuh i stražnji pogon također ukazuju da je novi 124 Spider istinski sportski automobil. Opremljen je s pouzdanim 1,4-litrenim 4-cilindarskim turbo motorom s MultiAir tehnologijom, koji isporučuje 140 konjskih snaga i 240 Nm.

Abarth verzija sa 170 KS

Uparen je sa 6-brzinskim ručnim mjenjačem. Odlične vozne osobine podrazumijevaju i maksimalnih 215 km/h te sprint od mirovanja do stotke za 7,5 sekundi. Ovjes je posebno podešen kako bi pružio veću stabilnost pri kočenju i skretanju. Stražnji spojler dodatno mu poboljšava aerodinamiku.

Fiat 124 Spider opremljen je mekim krovom koji se lagano sklapa i podiže, a odlično se uklapa u bezvremenski dizajn. Interijer je opremljen visokokvalitetnim materijalima, uz posebnu posvećenost detaljima, a sve te dinamične nijanse još su izraženije kod Abarth inačice sa 170 KS. Početna cijena Fiat 124 Spidera u Njemačkoj 23.990 eura za 1,4 MultAair turbobenzinac sa 140 KS. Kolika će biti cijena u Hrvatskoj još nije poznato, ali sigurno će zbog trošarina i PDV-a od 25% biti nešto veća.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije