Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUTI ZADNJIH 10 GODINA

SUV-ovi najpopularniji, Škoda najprodavanija

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
06.07.2019.
u 23:00

U posljednjem desetljeću na tržište su na mala vrata stigli električni automobili koji će, očekuje se, u idućem desetljeću postati sve brojniji, dok su Toyotini hibridi postali “mainstream”

Posljednja dekada donijela nam je pravu “SUV-omaniju” u sklopu koje su “lažni terenci” postali daleko najpopularnija vozila pa je i njihova ponuda postala raskošna. I u Hrvatskoj su vrlo traženi, a najviše se kupuje Suzuki Vitara. U posljednjem desetljeću na tržište su na mala vrata stigli električni automobili koji će, očekuje se, u idućem desetljeću postati sve brojniji, dok su Toyotini hibridi postali “mainstream”.

Posljednjih godina rastom turizma trećina novih prodanih automobila (lani registriran 61.731 novi auto) otpada na rent-a-car tvrtke, a na tvrtke se kupuje 75% automobila, dok samo četvrtinu prodanih registriraju građani kao fizičke osobe. Ipak, desetljeće je po prodaji novih automobila obilježila Škoda Octavia, koja se promovirala kao best-buy limuzina korektne cijene, a dokazala se i kao pouzdan policijski automobil. Ali, građani su se nakon ulaska Hrvatske u EU 2014. godine okrenuli rabljenim automobilima iz unosa, a lani je uneseno rekordnih 79.345 automobila. Najtraženiji je VW Golf

Ključne riječi

Komentara 4

ZC
zorro.cz
08:58 07.07.2019.

Doneseš ga izvana. Je malo teško, ali ide...

DO
Dolac68
07:18 07.07.2019.

Gdje je taj "unos" pa iz tog "unosa" unesem jedan auto?

M0
M0507
10:40 07.07.2019.

Dovezo jos 2017g iz DE auto izaso me 25000kn jeftinije nego da san ga kupovo u HR puno kvalitetniji auti puno vise opreme u njima orginalno stanje skoro dvije god ga imam lipe u njega nisam dao niti ista cvrcii niti lupka za koji dan 5g puni svojih ko god moze teraj van po auto ovi kod nas za te iste neznaju koliko bi trazili a nemas pojma kakog je stanja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije