Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
S-klasa

Redizajnirana Mercedesova perjanica kraljica je komfora i modernih tehnologija

Mercedes Star Experience 2017.
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
17.10.2017.
u 18:02

Novi Mercedes-Benz E63 AMG pokreće 4,0-litreni V8 bi-turbo motor s moćnih 571 KS, a do stotke stiže za samo 3,5 sekundi

Tema ovogodišnje Mercedesove karavane Star Experience 2017. koja se već četvrtu godinu zaredom održala na centru za sigurnu vožnju u Mičevcu bila je Intelligent drive (inteligentna vožnja) s naglaskom na pametnim sustavima koje donosi nova verzija najluksuznijeg Mercedesova automobila i jednog od najnaprednijih vozila na svijetu – S-klase. Taj je novitet početkom listopada stigao u hrvatske salone po početnoj cijeni od 932.478 kuna za S350d 4Matic sa 286 KS.

U pravoj fotelji na stražnjoj klupi nasljednika legendarnog “Genschera” udobno smo se smjestili kako bismo vidjeli kako sve nova Mercedesova perjanica može pomoći vozaču. Nailazimo na prepreku, a automobil sam koči i izbjegava sudar. Isprobali smo i unaprijeđenu verziju poluautonomne vožnje gdje S-klasa glatko i bez stresa pomoću radara i kamera sama prilagođava brzinu, koči i ubrzava te skenira cestu čak i u sumrak do brzina do 180 km/h. Nadograđeni sustav automatskog parkiranja sam pronalazi bočno mjesto za parkiranje, prebacuje brzine i okreće upravljač te se samostalno uparkirava i isparkirava. Jedino što vozač treba pratiti je prometna situacija pri isparkiravanju.

Mercedes Star Experience 2017.
1/24

Na kratkoj stazi isprobali smo i nekoliko vrhunskih AMG modela, od GLA 45 AMG i GLC Coupe 43 AMG do C43 AMG 4-matic pa do najnovijeg Mercedes-AMG E63 koji iz 4,0-litrenog V8 bi-turbo motora izvlači 571 KS uz 750 Nm okretnog momenta. Isprobali smo ga na kliskom terenu pa je 4Matic pogon na sve kotače bio i više nego dobrodošao. Inače, do stotke stiže za samo 3,5 s, a maksimalna brzina je ograničena na 250 km/h, uz dodatni AMG paket na 300 km/h. Ove je godine po prvi put održana i offroad vožnja Mercedesovim kombijima na kojoj smo isprobali velike mogućnosti Sprintera s pogonom na sve kotače. I u debelom blatu pokazao se nezaustavljivim.     

Mercedes Star Experience 2017.
1/10
Mercedes Star Experience 2017.
1/10

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije