Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vozačka nekultura

Sramota u Zagrebu: Auti jure kroz križanje, a pješacima upaljeno zeleno svjetlo

Prolasci kroz crveno pored hotela Sheraton
Foto: Prometne zgode i nezgode
13.12.2018.
u 12:19

Iako je pješacima upaljeno zeleno, auti i dalje prolaze preko pješačkog prelaza i tako ne samo da onemogućuju pješacima prelazak ceste već ih dovode i u opasnost

O vozačkoj kulturi, odnosno nedostatku kulture kod mnogih zagrebačkih vozača mogli bi se pisati leksikoni, a bahatost katkada prelazi u kršenje prometnih propisa, pa i ugrožavanje drugih sudionika u prometu.

Pokazuje to dobro i video objavljen na popularnoj Facebook-stranici Prometne zgode i nezgode koji prikazuje prolazak brojnih automobila kroz crveno svjetlo pokraj hotela Sheraton.

Pogledajte video ove sramote:

Iako je pješacima upaljeno zeleno, auti i dalje prolaze preko pješačkog prijelaza i tako ne samo da onemogućuju pješacima prelazak ceste već ih i dovode u opasnost.

Video je snimljen tijekom 20-ak minuta i montiran tako da traje nešto više od jedne minute, a u tako kratkom vremenu snimljeni su brojni automobili koji prolaze kroz križanje i nakon što se pješacima upalilo zeleno.

Pogledajte video o prometnim kaznama – stiže stroži zakon o sigurnosti u prometu:

Ključne riječi

Komentara 95

TR
Trnjanec
12:49 13.12.2018.

Policija ne kažnjava ovakve stvari. Policija mjeri brzinu na ravnim preglednim dionicama. Srede npr. s HAC-om da pri suhom, toplom i sunčanom skinu ograničenje na autocesti na 100, pa onda kažnjavaju ljude koji voze 120. Mi u Hrvatskoj prometnu policiju uopće nemamo - imamo samo ljudske mjerače brzine.

VA
Valer
12:49 13.12.2018.

Ovo nije jedan pa slučajno. Ovo je masovno. Organ stoji na pločniku i misli si što ja radim ovdje.

Avatar navijač
navijač
12:38 13.12.2018.

Kako to , kad naš bajni i stručni ministar unutarnjih poslova uporno tupi da policija radi svoj posao?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije