Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mercedesova C-klasa

Snažan tehnološki napredak uz 31 posto manju potrošnju

'C-Klasse T- Modell, C 350 CDI 4MATIC (S 204) 2010'
Foto: 'Daimler AG'
1/6
31.12.2010.
u 12:18

Od 2007., kada je predstavljena nova generacija C-klase, prodalo se milijun primjeraka

Kako to obično biva, život automobilskog modela, pogotovo onog uspješnijeg, produžuje se redizajnom. No, kada je riječ o uspješnicama, ne zadire se previše u izgled, više se pozornosti posvećuje tehnološkim rješenjima. Tako je i s Mercedesovom C-klasom u izdanju za sljedeću godinu koja će se u Europi pojaviti u ožujku. Osim ponešto dotjeranog izgleda koji se očituje u izmijenjenom usisniku ispod maske, promijenjenim linijama na bokovima ali i novom poklopcu motora koji je sada aluminijski pa bi C-klasa morala trošiti manje, tu je pregršt nove tehnologije.

 U službenom Mercedesovu priopćenju navodi se da nova C-klasa sa sobom donosi čak 2000 komponenti po kojima se razlikuje u odnosu na svojeg prethodnika. Primjerice, moći će se izabrati između čak deset novih sustava za pomoć u vožnji. To su Active Lane Keeping Assist namijenjen upozorenju u slučaju prelaska u suprotni trak, Attention Assist za prepoznavanje umora vozača, Active Blind Spot Assist za bolju preglednost mrtvog kuta, poboljšani Pre-safe za pomoć pri kočenju, Parktronic... Noviteta ima i kod motora. Svi će agregati s kojima će C-klasa izići na tržište biti opremljeni start-stop funkcijom.

U Mercedesu tvrde da ušteda na potrošnji goriva na svim motorima dostiže čak i do 31 posto. Spomenimo da se zasad u paleti nalaze po tri benzinska i tri dizelska motora snage od 136 do 306 KS. U ponudi je i dorađeni 7G-Tronic mjenjač kojemu je dodan sufiks – Plus. Gadget freakove zainteresirat će činjenica da obnovljena C-klasa dolazi i s telematskim sustavom koji dopušta surfanje putem mobilnog telefona s namjerom pregledavanja opcija koje nudi Mercedesov online servis. Uz milijun do sada prodanih primjeraka te ukupno 8,5 milijuna prodanih C-klasa svih generacija od njezina predstavljanja 1982. godine, nemamo razloga sumnjati da će i ovaj obnovljeni model nastaviti prije utabanim stazama.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Prijavljeni
Prijavljeni
16:34 04.01.2011.

Svakim novim modelom tvornice (a i novinari) obecavaju nizu potrosnju 10%, 20%, 30%... ali vec desetljecima auti trose isto! Samo gorivo poskupljuje! Dajte nam elektro aute, solarne panele, pa da vise nikad ne vidim benzisku. Ako mi nedate, sam cu to napraviti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije