Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
franksfurtski sajam

Smart je prvi brand koji prelazi potpuno na električni pogon

Foto: Ralph Orlowski/REUTERS/PIXSELL
1/4
10.09.2019.
u 10:33

Na frankfurtskom sajmu automobila koji se održava od 11. do 21. rujna gradski minijaturni automobil pojavit će se s poboljšanim dizajnom i smanjenim rasponom motora.

Proizvođač automobila Daimler najavio je da će njegov gradski automobil Smart s novim modelompotpuno prijeći na električni pogon čime bi postao prvi brand koji je potpuno prešao na baterijski pogon.

Na frankfurtskom sajmu automobila koji se održava od 11. do 21. rujna gradski minijaturni automobil pojavit će se s poboljšanim dizajnom i smanjenim rasponom motora.

To je  zbog toga što će se Smart Fortwo, koji postoji u izvedbi coupea i convertiblea, te Forfour pojaviti isključivo s električnim motorom od 60 konjskih snaga i dosegom od 159 kilometara.

Stari motori na unutarnje izgaranje završit će u muzeju, najavljuje proizvođač.

Nova generacija dva malena modela razlikovat će se od starijih po izmijenjenim izgledima farova i novom rešetkom radijatora.

Unutrašnjost će biti modernizirana novim informatičko-zabavnim sustavom s bežičnom integracijom s pametnim telefonom i s više prostora za prtljagu.

Daimler nije objavio kada će se novi modeli Smarta pojaviti na tržištu kao ni njihovu cijenu.

Video: Volkswagen predstavio prvi auto iz električne obitelji i novi vizualni identitet

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar VinkoL
VinkoL
13:32 10.09.2019.

A to kaj, uvođenjem ovakvih vozila i stostrukim porastom potrošnje struje, njezina proizvodnja u termoelektranama i nuklearkama tri put više šteti zemljinom omotaču neg svi benzinci i dizelaši, o tome ništ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije