Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Briga za okoliš

Skyactive tehologijom do ekološke vožnje

direktorica Mazda Motor Croatia Renata Jagetić
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/2
25.11.2016.
u 16:02

Renata Jagetić, direktorica Mazde Motor Croatia govori o sveobuhvatnom Mazdinom pristupu koji osigurava niske vrijednosti u stvarnim uvjetima vožnje

U posljednjih su se nekoliko godina autoindustrija, a samim time i navike vozača, zaokrenuli prema ekološki održivom te po sve sudionike u prometu sigurnom načinu vožnje. Takvih primjera imamo i u Hrvatskoj, a jedan od njih je projekt Vozi eko u organizaciji Večernjeg lista koji je privukao veliku pažnju javnosti i partnera.

Među prvima se uključila i autokompanija Mazda, odnosno njihovo predstavništvo u Hrvatskoj, koji su za potrebe Večernjakova projekta na korištenje ustupili automobil Mazdu CX-3 Attraction s benzinskim motorom G120 i 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, kojoj je prosječna potrošnja u gradu 7,4 litara na 100 kilometara, izvan grada 4,9l, dok kombinirana iznosi 5.9 litara na 100 kilometara. Upravo su to specifikacije automobila kakve udovoljavaju novim globalnim ekološkim zahtjevima.

"Mazda Motor Croatia sa zadovoljstvom se uključila u Večernjakov projekt Vozi Eko, s obzirom na to da Mazda kao marka već godinama promovira učinkovitu vožnju, pri kojoj vozač i putnici uživaju, a da pritom što manje negativno utječu na okoliš. Mazdina Skyactiv tehnologija, koja obuhvaća cjelokupnu konstrukciju i mehaniku vozila, predstavljena je pred četiri godine, a danas je prisutna u svim aktualnim modelima.

Taj sveobuhvatni pristup omogućio je Mazdinim automobilima da i u stvarnim uvjetima vožnje, a ne samo u strogo definiranim ciklusima mjerenja, postižu izrazito niske vrijednosti potrošnje goriva i emisije štetnih tvari. Koristimo svaku priliku, pa tako i ovu koju pruža Večernjakova akcija, da to dokažemo i u praksi", poručila je direktorica Mazda Motor Croatia Renata Jagetić. 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije