Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijerno u Kamiqu i Scali

Škodina Laura pomaže na šest svjetskih jezika, a razumije i dijalekte

Škoda Laura
Foto: Škoda
1/3
01.10.2019.
u 17:19

Zatreba li vozač Kamiqa ili Scale Laurinu pomoć, u vozilu opremljenom Amundsen sustavom treba izgovoriti “Okay, Laura!”

Škoda je predstavila novog digitalnog asistenta. Točnije, asistenticu koja se odaziva na ime Laura. Novi sistem glasovne kontrole nazvan Laura razumije prirodan govor, dio je premium infotainment sistema Amundsen i nudi se kupcima novog gradskog SUV modela Kamiqa i kompaktne Scale.

Češki proizvođač automobila predstavljanjem novog digitalnog asistenta planira ojačati tržišnu poziciju ova dva noviteta. Želje nisu bez osnove, jer Škoda je s Laurom u spomenutim klasama pionir u infotainmentu i povezivosti na razini visoke klase.

Zatreba li vozač Kamiqa ili Scale Laurinu pomoć, u vozilu opremljenom Amundsen sustavom treba izgovoriti “Okay, Laura!”. Te će riječi aktivirati napredni sistem glasovne kontrole. Vozač se ne mora opterećivati pamćenjem posebnih izraza i rečenica, jer Laura razumije razgovorni jezik. Već je svladala šest svjetskih jezika (engleski, njemački, francuski, španjolski, talijanski i češki), a može razumjeti i specifične dijalekte.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije