Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preko pola Europe

Putovati spačekom znači detaljno upoznati zemlju

Citroën 2CV - Spaček
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/2
17.08.2017.
u 12:22

Do naših iz Đure Đakovića koji rade u mjestu Vila Vella de Rodeo došli smo u noći kada je bjesnio jedan od najvećih požara

Ja imam neke čudne začkoljice u svome mozgu i ponekad razmišljam o gradu u kojem bih želio umrijeti. Do sada je na tom popisu bio samo Prag, a sada mu se pridružio i Lisabon – kaže Silvio Stilinović, vođa četveročlane ekipe brodskih zaljubljenika u spačeke, iza koje je još jedan veliki pothvat.

Sa svojim 33 godine starim spačekom i nešto mlađim Citroënom C5 u 18 su dana prešli 6880 kilometara kako bi sudjelovali na 22. svjetskom susretu zaljubljenika u stara Citroënova vozila u portugalskoj Ericeiri. Najviše ih je fascinirala portugalska prijestolnica, ali na proputovanju su se uspeli i do Andore, na 2500 metara nadmorske visine, a posjetili su i Fatimu, San Sebastian, Lourdes, Lago di Guarde, Salamancu, najzapadniju točku Europe Cabo da Roca... Doživjeli su i proživjeli bezbroj doživljaja i anegdota, od kojih je jedna vezana uz posjet radnicima Đure Đakovića koji rade u mjestu Vila Vella de Rodeo.

– Došli smo upravo u noći kada se na samo nekoliko kilometara od gradilišta razbuktao jedan od najvećih požara. Policija je naredila evakuaciju dijela radnika iz sela i usred ničega vidjeli smo naše ljude u borbi s vatrenom stihijom – ističe Stilinović. Kaže da se ljepota Portugala istinski može upoznati tek kada sjednete s tim ljudima i vidite kakvi su njihovi običaji, što rade, kako teče život u njihovim mjestima. S autom za koji vole reći da je malo jači od kosilice Brođani su proputovali svijet, od leda do pustinja, no već u veljači 2018. godine očekuje ih novi izazov – skandinavski reli od Helsinkija do Nordkappa.

Citroën 2CV - Spaček
1/8

– Spaček je možda spor, ali poanta vožnje njime nije da što prije dođete na odredište, nego da vidite i upoznate sva lijepa mjesta u zemlji – ističu pustolovi iz 2cv kluba.

Komentara 1

Avatar Papatest
Papatest
13:07 17.08.2017.

Spaćek je kao vremeplov

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije