Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUTOMOBIL GODINE

Šest finalista u utrci za prestižnu titulu

auti
Foto: Toyota/Jurica Galoić/Slavko Midžor/Jacky Naegelen/Benoit Tessier/Reuters/PIXSELL
1/7
17.11.2016.
u 15:32

Nositelj titule HR auto 2017. bit će proglašen 12. prosinca

Alfa Romeo Giulia, Citroën C3, Fiat Tipo, Peugeot 3008, Renault Megane, Toyota C-HR - abecednim redom - finalisti su izbora HR auto 2017., jedinog izbora za automobil godine u Hrvatskoj u kojem o najboljem modelu odlučuju specijalizirani novinari, koji su automobile-kandidate imali priliku i testirati. Izbor HR auto organizira Zbor automobilskih novinara, koji djeluje pri Hrvatskom novinarskom društvu.

Po pravilima izbora, u utrci za prestižnu titulu za 2017. godinu sudjeluju svi novi automobili koji su na naše tržište stigli ove godine ili će stići u prvom tromjesečju iduće. Takvih je modela u aktualnom izboru bilo 25, a 19 ih je dobilo barem po jedan glas. U tom, prvom krugu izbora, glasove su automobilima-kandidatima dodjeljivali članovi Zbora automobilskih novinara, koji su tako izabrali šest finalista. Finalisti sada prelaze u ruke 12 članova žirija, koji okuplja predstavnike utjecajnih hrvatskih medija. To su Ozren Adamović (Auto.), Marko Dragun (Auto moto magazin), Hrvoje Gattin (Autonet), Zlatko Horvat (Auto klub), Zdravko Juričko (Slobodna Dalmacija), Dubravko Kolarić (24 sata, Nova TV), Majda Lojo Pavlović (Autoservis), Sandra Mikulčić (Večernji list, AutoStyle), Mato Pavličević (Glas Slavonije, Transport magazin), Edi Prodan (Novi list, Glas Istre, Zadarski list), Kristijan Tićak (Auto motor i sport) i Hrvoje Tomić (Jutarnji list).

Pred članovima žirija samostalno je testiranje finalista, pa i nihovo usporedno testiranje na poligonu ORYX Centra za sigurnu vožnju. Nositelj titule HR auto 2017. bit će proglašen 12. prosinca.

>> Peugeot 308 proglašen HR autom 2014. godine

Komentara 2

Avatar VitoВН
VitoВН
17:31 18.11.2016.

Znam da Fiat neće biti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije