Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plenković primio delegaciju

Senzacionalno: Hrvatska iduće godine domaćin WRC-a?

WRC
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
09.08.2017.
u 16:14

Hrvatske nade ovise o tome hoće li ispasti Poljska

Hrvatska bi iduće godine mogla biti domaćin WRC-a, svjetskog prvenstva u reliju.

Kako piše Autosport.com, hrvatske nade ovise o - Poljskoj. Naime, tijekom ovog mjeseca očekuje se sastanak u Njemačkoj na kojemu bi se trebala odlučiti sudbina poljskog domaćinstva. Autosport piše kako se očekuje da će Poljska gotovo sigurno ispasti s popisa zbog prošlomjesečnog problema s nadzorom gledatelja.

Također se navodi kako se premijer Andrej Plenković ranije ove godine u Zagrebu sastao s delegacijom WRC-a, a u fokusu rasprave bila je snažna podrška Vlade ovom događaju.

- Ako Poljska ode i promotor i dalje bude gurao 14 rundi za iduću godine, onda se smatra da je Hrvatska unutra. Ako je Poljska izgubljena - a sve ukazuje da će biti tako - onda ovisi o tome hoće li promotor uvjeriti FIA-u o spremnosti Hrvatske, a proizvođače o njezinoj vrijednosti - rekao je jedan neimenovani izvor.

Osim Hrvatske, navodi se i izgledni povratak Turske u kalendar WRC-a za iduću godinu.

Komentara 3

DR
drasmic
09:19 12.08.2017.

Glupost - čemu to i taj trošak. Ako bogatije i razvijenije zemlje ( Poljska, Turska) su izašle što mi dobivamo. Nemamo u gospodarstvu ništa uz auto sport. Imamo samo stari vozni park ( prosjek starosti 11 godina). Reklama za turizam. Moš si mislit. Ionako kod nas ljetuje europska sirotinja. Pogledajte tko najviše zarađuje. Trgovački lanci sa 50-80% stranih proizvoda. Ono malo bogatijih u par tisuća skupih soba ma nemoj. Dubrovnik, cruseri za njih se otimaju ugostitelji. WRC ima svoju logistiku koja putuje iz zemlje u zemlju. Tko će od naših tu nešto zaradit. Koliko košta ta priča, imali smo show se Air race Red Bullom i kolika je bila zarada. Neki su gledali direkt na Eurosportu - al nisu došli ljetovat i tako bla bla bla. Jebe me se. Ionako je sve otišlo u kurac pa može još i ovo. Gledati rally show.

Avatar bujko_veliki
bujko_veliki
18:01 09.08.2017.

A moja će prijateljica mahati zastavicama. Bravo za nju, tada znači postajemo Švicarska.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije