Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODRŽAVANJE VOZILA

S kunom ili bez nje, odvezite auto na preventivni pregled

auti, zima, gume
Arhiva VL
15.11.2011.
u 19:00

Preventivni pregled besplatan je u Chevroletu, Citroënu, Mazdi, Nissanu, Peugeotu, Toyoti i Volvu, a za samo jednu kunu odradit će ga u ovlaštenim servisima za Hyundai, Volkswagen, Audi, Seat i Škodu.

Dok jedni koriste svaku priliku da u džep stave kunu više, drugi su svjesni da je dugoročno isplativije u ‘'džepu'’ imati zadovoljnog vlasnika automobila. Pa tako u ovlaštenim servisima pojedinih marki zimski pregled automobila, odnosno pregled kojim ćete utvrditi je li vaš automobil sposoban podnijeti hladniji dio godine – možete obaviti besplatno ili tek za simboličnu naknadu.

Preventivni pregled za vozila njihovih marki besplatan je u Chevroletu, Citroënu, Mazdi, Nissanu, Peugeotu (do 13. siječnja), Suzukiju, Toyoti i Volvu.

Daj kunu i ostavi auto

U Fordovim servisima također su do sada bili uobičajeni besplatni preventivni pregledi vozila u 40 točaka. Za ovu godinu besplatan pregled još nije potvrđen, ali vjerujemo da će uskoro biti jer šteta je prekidati dobru tradiciju.

Zimski pregled vozila za samo jednu kunu napravit će vam u ovlaštenim servisima za Volkswagen, Audi, Seat i Škodu te u Hyundaijevim servisima. Preventivni pregledi većinom obuhvaćaju provjeru kočnica, kontrolu kočione tekućine, potom provjeru tlaka zraka, istrošenosti te dubine profila guma, pregled odbojnika, pregled rashladnog sustava i provjeru zaštite od smrzavanja, testiranje funkcije svjetala, prilagodbu prednjih svjetala, provjeru razine ulja u motoru. Kontrolira se stanje metlica brisača, razine i točke ledišta tekućine za pranje vjetrobrana te samih stakala, kao i ispravnost klimatizacije. Prilikom ove kontrole provjerava se i stanje te zategnutost klinastog remena.

U većini servisa besplatan preventivni pregled obuhvaća i besplatnu kontrolu stanja akumulatora. Kod nekih – primjerice, kod Chevroleta, Toyote, Nissana, Volva, Peugeota – kontrolira se i ispušni sustav te mjenjač i upravljač vozila, kao i amortizeri.

Pregledi cijele godine

Citroën besplatne preventivne preglede ne nudi samo pred zimu, već vlasnici njihovih vozila tijekom čitave godine mogu iskoristiti uslugu jednog besplatnog pregleda vozila. Bilo to u određenom terminu ili ne, svakako savjetujemo vlasnicima vozila da iskoriste priliku i odvezu svoj automobil na besplatan preventivni pregled.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije