Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sajam u Berlinu

Rimčev električni bicikl izložen na štandu Deutsche Telekoma na IFA-i

Predstavljanje Greypa G6 u Zagrebu u ožujku
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/3
06.09.2019.
u 14:13

Na temelju informacija dobivenih iz niza ugrađenih senzora kao što su akcelerometar, žiroskop i heart-rate monitor, eMTB direktno sudjeluje u donošenju odluka koje imaju utjecaj na ponašanje bicikla, a time i samu vožnju

Hrvatski električni brdski bicikl Greyp G6.2 nagrađen Eurobike nagradom izložen je na štandu Deutsche Telekoma na najvećem sajmu potrošačke elektronike IFA, koji se održava u Berlinu od 6. do 11. rujna.

Greypu Mate Rimca je za kreiranje nove generacije pametnih bicikala i korisničkog iskustva trebala veza na internet, a zbog otpornosti na vibracije i vodu logičan izbor bila je ugradnja nove eSIM tehnologije. Hrvatski Telekom, dio Deutsche Telekom Grupe, bio je jedan od rijetkih koji su mogli ponuditi eSIM rješenje i tako je suradnja započela, navode u priopćenju.

Na temelju informacija dobivenih iz niza ugrađenih senzora kao što su akcelerometar, žiroskop i heart-rate monitor, eMTB direktno sudjeluje u donošenju odluka koje imaju utjecaj na ponašanje bicikla, a time i samu vožnju. Povezanost omogućava i slanje tekstualnih poruka na bicikl ili pak dohvaćanje snimaka u uvjetima zabrinutosti za ono što se dešava oko bicikla. Kamere s funkcijom neprekidnog snimanja bilježe svaku situaciju, a niz podataka koji se prate i bilježe poput prikaza utrošene energije vozača, ali isto tako i one električne, pruža uvid u stanje bicikla - sve s ciljem unaprjeđenja korisničkog iskustva i još boljeg doživljaja vožnje.

Nakon predstavljanja modela G6 u proljeće 2019. godine, Greyp je počeo surađivati s HUBRAUM-om, tehnološkim inkubatorom DT Grupe i postao dio njihovog „HUBRAUM Consumer IOT eSIM” programa u kojem HUBRAUM i sudionici programa zajedno razvijaju Consumer IoT eSIM rješenje. Consumer IoT eSIM rješenje koje Greyp razvija s DT-om bit će predstavljeno krajem 2019. godine, a krajnjem korisniku omogućit će da kroz Greyp aplikaciju upravlja s eSIM profilima DT-a i prilagodi svoj plan povezivosti upravo onako kako korisniku samom odgovara, navode iz Greypa.

- Vrhunski električni bicikl koji služi kao primjer kako povezivost čini bicikl pametnijim. Oduševljen sam načinom na koji Greyp kreira potpuno novo digitalno iskustvo dodavanjem povezivosti u bicikliranje - rekao je izvršni direktor DT-a Timotheus Höttges, kojemu je Greyp Bikes na nedavnom sastanku u Bonnu s čelnicima tvrtke Matom Rimcem i Krešimirom Hledeom poklonio magenta verziju Greypa G6.

Komentara 1

BA
BakaMraz
03:08 22.10.2019.

I bicikle ce proizvesti 2 komada, prodati 3, a bit ce mu vraceno natrag 4.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije