Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Električni sportski auto

Rimčev C_Two, koji postiže brzinu od 412 km/h, uskoro će biti izložen u Zagrebu!

C_Two
Foto: Rimac Automobili
1/4
21.09.2018.
u 12:31

Od petka 28. rujna do nedjelje 30. rujna Rimac C_Two, elektropogon istog automobila, Greyp električni bicikli i drugi proizvodi Rimac Automobila bit će izloženi na Trgu Josipa Jurja Strossmayera.

Hrvatska će publika prvi put uživo moći vidjeti novi automobil Rimac Automobila C_Two. Nakon što je predstavljen u Ženevi C_Two nagledao se svijeta da bi se konačno vratio kući kako bi bio predmet želja i domaće publike. Naime, tijekom posljednjeg vikenda ovog mjeseca, od petka 28. rujna do nedjelje 30. rujna Rimac C_Two, elektropogon istog automobila, Greyp električni bicikli i drugi proizvodi Rimac Automobila bit će izloženi na Trgu Josipa Jurja Strossmayera.

Svaki puni sat održavat će se prezentacije izložaka i zainteresirana publika detaljnije će biti upoznata s tehnologijom te će dobiti odgovor na sve upite.

– Naš kalendar ove godine bio je ispunjen brojnim strateški važnim događajima i automobilskim sajmovima zbog kojih nismo stigli prije pokazati C_Two u Hrvatskoj. Nakon više godina istraživanja i razvoja, prvi put smo svijetu predstavili našu drugu generaciju automobila, Rimac C_TWO. Prototipni primjerak premijerno je otkriven na autosalonu u Genevi u ožujku. U želji da upoznamo domaću publiku i predstavimo im naš automobil i tehnologiju, odlučili smo organizirati trodnevni događaj u središtu Zagreba. Želimo što većem broju posjetitelja predstaviti barem dio onog na čemu strastveno i intenzivno radimo u Svetoj Nedelji, rekao je Mate Rimac.

Foto: Rimac Automobili

Podsjetimo, C_Two potpuno je električni sportski automobil koji ostvaruje najveću brzinu od 412 km/h, oslobađajući 1914 konjskih snaga, a od 0 do 100 km/h ubrzava za 1,97 sekundi. Ovaj automobil razvijen je iznova, ne nasljeđujući ništa iz prve generacije, Concept_One automobila, osim ideje da bude tehnološki najnapredniji supersportski automobil na svijetu.

Srce ovog automobila – njegov elektropogon čine četiri individualna električna motora kojima upravlja Rimac All-Wheel Torque Vectoring, koji raspoređuje moment po svakom kotaču, kontrolira moment 100 puta u sekundi i tako se omogućuje iskorištavanje maksimalne količine prianjanja svakog kotača. Baterija kapaciteta 120 kWh jednim punjenjem omogućuje domet od 650 kilometara.

Količina tehnologije očituje se i u procesnoj snazi računala ugrađenih u automobil koja je jednaka računalnoj moći 22 MacBook Pro računala. Rimčev tim za autonomnu vožnju trenutačno na hrvatskim prometnicama prikuplja podatke i testira algoritme koji će rezultirati autonomnim sustavima ovog supersportskog automobila na stazi.

Planirana je proizvodnja 150 jedinica C_Two, isporuke kreću 2020., a većina komponenti će se, kao i do sada, proizvoditi u Hrvatskoj. Cijeli razvoj i proizvodnja tehnologije i automobila u umovima je i rukama tima koji danas broji više od 400 ljudi i 26 nacionalnosti s lokacijama u Svetoj Nedelji, Splitu i Osijeku.

Od pionira na području tehnologije električne mobilnosti, tvrtka se razvija u snažnog dobavljača ključnih sustava elektrifikacije proizvođačima hibridnih i električnih automobila kao što su Renault, Seat, Koenigsegg, Aston Martin, Porsche, Automobili Pininfarina i ostali. Specifičnost tvrtke očituje se u razvoju i proizvodnji velikog dijela komponenti i dijelova unutar jedne ograde: od pogonskih i baterijskih sustava preko infotainmenta sve do izrade karoserijskih dijelova i dijelova ovjesa. U Zagrebu će biti i predstavljani i primjeri tehnologije koju svetonedeljska tvrtka razvija za druge autoproizvođače.

Pogledajte video: Novi električni automobil - C_Two

Ključne riječi

Komentara 32

KR
Krotila
13:39 21.09.2018.

Uljanik dati RimcU,da prozvodi električne brodove i tankere.

MU
mulag
13:39 21.09.2018.

prodaj ga ak možeš

Avatar Ronin
Ronin
19:48 21.09.2018.

Baterija kapaciteta 120 kWh jednim punjenjem omogućuje domet od 650 kilometara?? Da su baterije tako izdržljive, odavno bi pokopale dizele i benzince. Obična laž.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije