Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova flota

Rimac u Zagrebu testira vozila s autonomnom tehnologijom

Rimac
Foto: Rimac
1/2
19.07.2018.
u 09:13

Vozilo u videu opremljeno je s osam kamera, šest radara, 12 ultrazvučnih senzora, jedinicom za inercijsko mjerenje i GPS-om visoke preciznosti

Odjel Rimac Automobila zadužen za autonomnu vožnju pokrenuo je vlastitu flotu testnih vozila, objavila je jučer ova tvrtka iz Svete Nedelje. Cilj ove flote jest ubrzati razvoj sustava autonomne vožnje i ključne značajke novog Rimca C_Two, takozvanog Driving Coacha (učitelj vožnje).

Flota se sastoji od različitih vrsta vozila za različite svrhe. U videu objavljenom na Rimčevom Facebooku vidi se tako modificirani Renault Scenic, bez Renaultovog loga, kako se kreće ulicama Zagreba. U Rimcu najavljuju da će kasnije tijekom ove godine u flotu uključiti i "uzbudljivije" automobile snažnijih performansi.

Vozilo u videu opremljeno je s osam kamera, šest radara, 12 ultrazvučnih senzora, jedinicom za inercijsko mjerenje i GPS-om visoke preciznosti. Vozila mogu biti kontrolirana Rimčevim sustavom umjetne inteligencije i bit će korištena za prikupljanje podataka i testiranje algoritama. U Rimcu ističu kako vozilo prikuplja 6 terabajta podataka za svakih sat vremena vožnje.

Rimac
1/33

Komentara 5

5S
505.scrtom
10:28 19.07.2018.

testiranje na Renolu (ovako ja pišem) jer kako bi na svome supersporatašu pa da se zabije u zid i ode koja milja..

GV
golub Vaso
09:31 19.07.2018.

zašto navodni proizvođač automobila koristi Renault za testiranje

SX
sudbina x
09:47 19.07.2018.

Zato da bi budale imale što pitati...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije