Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mate Rimac:

'Veliki njemački proizvođač automobila gradi tvornicu u Srbiji, Hrvatska nije bila u igri'

Mate Rimac
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
27.02.2018.
u 17:20

Žao mi je što nisam znao prije za to – jer bih pogurao da se Hrvatska uzme u obzir. No možda je i bolje tako, vjerojatno bi bio totalni waste of time

Mate Rimac, osnivač Rimac Automobila, objavio je danas na svom Facebook profilu da je jedna velika njemačka automobilska firma odabrala Srbiju kao lokaciju za svoju tvornicu električnih pogonskih sustava.

"Jučer sam bio na skupu uprave jedne velike njemačke automobilske firme (ima prihode gotovo na razini hrvatskog BDP-a). Tražili su lokaciju za gradnju proizvodnog pogona za električne pogonske sustave u istočnoj Europi. Petnaest država se natjecalo. U finalu su ostale Makedonija i Srbija. Hrvatska nije bila ni među ovih 15", napisao je Rimac te napomenuo kako je na kraju odabrana Srbija .

– Tamo će proizvoditi stotine tisuća pogonskih sustava za električne automobile – sustave koji će pogoniti mnoge europske premium automobile. Uz to su zbog proaktivnosti srpske Vlade dogovorili još jedan veliki projekt, no nije na meni da objavljujem o čemu se radi. Žao mi je što nisam znao ranije za to jer bih pogurao da se Hrvatska uzme u obzir. No možda i bolje tako, vjerojatno bi to bio totalni waste of time jer ne bi bio prvi put da sam to radio – zaključio je Rimac.

Ključne riječi

Komentara 223

JO
jomarkic
17:57 27.02.2018.

U Hrvatskoj prosječne plaće prema eurostatu 830€, u Poljskoj, Češkoj 800€, u Slovačkoj 780€, Mađarskoj 650€, Rumunjskoj 500€, Bugarskoj 400 kao i Srbiji. Ova Njemačka kompanija je izabrala Srbiju zbog jeftinog radnika i još im Srbija daje poticaje, nekoliko tisuća eira po radniku godišnje. Da naša vlada daje poticaje stranom investitoru koji daje plaću od jedva 400€ bruto radniku, svi bi napadali vladu da Hrvate pretvara u robove.

KD
KRALJ DMITAR ZVONIMIR_neblok
18:04 27.02.2018.

E moj Mate... 1. Hrvatska nije niti će ikada biti Istočna Europa 2. I Srbija i Makedonija imaju duplo jeftiniju radnu snagu (pa i Slovačka ako hoćeš) eto

KR
krezubikrkan
18:08 27.02.2018.

radnici u zastavi koji rade za fiat imaju 200 eura plaću ...pametnom dosta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije