Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKO SRCE

Rimac dječaku ostvario san: 'Svaki dan je pred firmu dolazio biciklom i gledao, sad sam ga provozao'

Foto: Screenshot/YouTube
1/3
23.11.2020.
u 09:11

Video je na svom Facebooku podijelio i Rimac.

Dječak Ante iz Svete Nedelje svaki je dan biciklom dolazio u firmu Mate Rimca i istraživao što se tamo događa, a najveća mu je želja bila vožnja u Rimčevu Conceptu One. Rimac mu je odlučio ispuniti tu želju, a dječak je sve snimio mobitelom te snimku postavio na YouTube.

Dječak na suvozačevu mjestu nije mogao sakriti svoju sreću te je stalno ponavljao da je presretan i da obožava automobil u kojemu se vozi. Rimca je ispitivao detalje o automobilu koje nije znao, a poduzetnik mu je sve objašnjavao.

O svemu se kasnije na svom Facebook profilu oglasio i Mate Rimac.

"U videu Q3 javnog izvještaja spomenuo sam Campus i kako želim da bude bez ograda tako da bilo tko ("javnost") može doći u najbliži dodir s onim što radimo. Jedan od ciljeva je da lokalni klinci odrastaju uz prizor hypercara i raznih prototipova svih mogućih proizvođača koji se testiraju po cestama okolice i time ih potaknu da se jednog dana bave tehnološkim zanimanjem.

No to zapravo nije ništa novo – tako smo funkcionirali cijelo vrijeme do nedavno. Hrpa klinaca dolazi na biciklima i vozi se oko firme, čak ulaze u pogone/urede i slobodno šetaju, gledaju aute i pričaju sa zaposlenicima. Ante je jedan od onih koji je skoro svaki dan na biciklu dolazio. Nakon nekog vremena svi smo ga već znali i puštali ga da ulazi slobodno. Najveća želja mu je bila da dobije đir u Concept_Oneu – pa sam mu ispunio tu želju, kao i mnogim drugim klincima u okolici (samo oni nisu stavili vožnju na YouTube).

Nažalost, prije godinu dana morali smo staviti portu i ogradu jer je bilo svega i svačega i nismo više mogli biti sigurni da se ne događaju stvari koje nam ne štete. Campus je od početka tako koncipiran da bilo tko može doći do firme i ući u određene prostore, ali da postoji jasna granica od koje mogu samo zaposlenici dalje (npr. u urede) – ta ideja je ugrađena od prvog koncepta pa je tako i oprema projektirana. To, nažalost, nije moguće u postojećim prostorima pa će klinci do Campusa nažalost morati gledati preko ograde. Svi se nadamo da će se Campus brzo realizirati i da će se stvoriti neki sasvim novi oblik interakcije između neke firme i posjetitelja", zaključio je. 

Komentara 91

ČE
Čedolovac
11:29 23.11.2020.

Hahaha znači Rimcu se divi cijeli tehnološki svijet, Porsche kupio 15%,hyundai i više.. Inovator u Porscheu je izjavio da su oni vrh u inovacijama ali da je Rimac stepenica više.. Čovjek je napravio čudo.. Nico Rosberg je jedan od poznatijih kupaca ctwo.. Rimac prvenstveno zarađuje na baterijama koje ugrađuju porsche, kenisq, aston martin....... I popratnoj tehnologiji. Vjerojatno ce kupit ako vec nije Bugatti! Ali ovi komentari ljigavi od iskompleksiranih ljudi kojima mama još uvjek placa internet su vrh ljigavosti! Rimac je legenda vec sad što je sve napravio u zadnjih 10g..pomeo je konkurenciju koja sad od njega kupuje tehnologiju. Molite Boga samo da ostane u hrvatskoj. Ja sam ponosan na Rimca a vi ostali žicajte mamu za bon.

DU
Deleted user
10:25 23.11.2020.

I još mu sve objašnjava. Svaka čast.

ZV
zvezdomor
11:02 23.11.2020.

vidim puno zavisti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije