Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPECIFIČAN PROJEKT

Mate Rimac otkrio čime će se baviti njegov posebni odjel u Osijeku

Rimac Automobili otvorili svoj ured u Osijeku
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
21.09.2018.
u 17:13

'Otvaramo u Zagrebu novi proizvodni pogon uskoro, ali zašto ne da ono što se razvija u Osijeku, tu se i proizvodi jednoga dana? Gradimo trenutno i tvornicu u Kini, zajedno s našim investitorima, a velika je to tvornica za proizvodnju 50 do 100 tisuća komada godišnje'

Rimac Automobili otvorili su ured i u Osijeku. Zaposleno je u njemu sedam stručnjaka, a vodi ih Indijac Rajkumar Rajappan, kojega su u Osijeku već od milja prozvali "lega Rajko".

- Odlučili smo se doći u Osijek prvenstveno zbog suradnje s osječkim Feritom, s kojim smo pokrenuli automobilski smjer na tom fakultetu, gdje naši zaposlenici drže redovito predavanja. Namjeravamo u Osijeku izgraditi odvojenu ekipu, razvojni sustav koji će biti specifičan unutar firme i baviti se specifičnim komponentama. Trenutno su to visokonaponski pretvarači, punjači automobila, znači sustavi za punjenje baterija automobila. Želja nam je da Osijek bude centar kompetencija za te sustave, koje nećemo raditi u Zagrebu, nego isključivo ovdje – poručio je Mate Rimac.

Rimac Automobili otvorili svoj ured u Osijeku
1/8

Većina je zaposlenih iz Osijeka, iako će biti, kako kaže, šarolika ekipa kojoj će se uskoro pridružiti i Meksikanac.

– Zaposlili smo u 2018. godini 200 ljudi, poduplali smo se ponovno u odnosu na prošlu godinu, i sigurno ćemo se i u Osijeku razvijati – dodao je.

>> Pogledajte atmosferu u novom uredu Rimac automobila u Osijeku

Tvrtka ima, ističe on, jasnu strategiju i viziju, ali za to su, kaže, potrebne godine jer "ono što žele raditi velik je zalogaj".

- Počet ćemo veliku proizvodnju za Porsche. Glavna mantra nam je izvršenje, jer puno smo stvari pokrenuli. Prije osam godina tvrtka nije ni postojala, bio sam ja u garaži, a danas je već 450 ljudi zaposleno, i tu je i izazov organizacije. Moramo postati prava firma, jer nije više start up – kazao je.

Iako im je u Osijeku prvenstveno cilj razvoj, Mate Rimac vjeruje kako u Slavoniji postoji i proizvodni potencijal.

- Otvaramo u Zagrebu novi proizvodni pogon uskoro, ali zašto ne da ono što se razvija u Osijeku, tu se i proizvodi jednoga dana? Gradimo trenutno i tvornicu u Kini, zajedno s našim investitorima, a velika je to tvornica za proizvodnju 50 do 100 tisuća komada godišnje. Moramo malo stati na loptu i pohvatati sve što smo pokrenuli, da bismo mogli sve i izvršiti – zaključio je Rimac.

>> Pogledajte što je Mate Rimac rekao o svojoj viziji na LEAP Summitu

Komentara 2

Avatar Le-Freak
Le-Freak
19:52 21.09.2018.

Go! Go! Go! Mate! 👊

VI
Vito
07:11 22.09.2018.

Trenutno su to visokonaponski pretvarači, punjači automobila, znači sustavi za punjenje baterija automobila. --- zašto ne da ono što se razvija u Osijeku, tu se i proizvodi jednoga dana? ::: Možda bi mogli te pretvarače i punjače prilagoditi traktorima i kombajnima __ Osijek je "usred" Slavonije, a poznato je što se proizvodi najviše u Slavoniji. __ Traktori i kombajni na električnu energiju bi dobrodošli siromašnim poljoprivrednciima koji nemaju novca niti zalitru plavog dizela, kamoli za sportki Porsche, koji se "usput" niti ne može kretati po preoranoj zemlji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije