Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAČANJE PROIZVODNJE

Rimac Automobili otvorili pogon u Novom Mestu. Dobili novac i od Slovenije

Mate Rimac
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/3
11.12.2019.
u 10:37

Rimac je udružio snage s tvrtkom Lastinski inženjering u vlasništvu Sama Omerzela, bivšeg ministra za infrastrukturu u vladi Alenke Bratušek.

Osnivač Rimac Automobili, Mate Rimac, otvorio je u Novom Mestu u Sloveniji pogon za testiranje baterijskih i električnih pogonskih sustava - Hyper E-Car Lab. 

Kako piše Siol.net, Rimac je udružio snage s tvrtkom Lastinski inženjering u vlasništvu Sama Omerzela, bivšeg ministra za infrastrukturu u vladi Alenke Bratušek. A slovensko Ministarstvo gospodarstva is je dvjema tvrtkama financijsku potporu u iznosu od 3,4 milijuna eura i to u okviru slovenske Nacionalne strategije pametne specijalizacije. 

Rimac Automobili i Omerzelov Lastinski prošli su na natječaju te se obvezali razviti i uspostaviti testni teren za baterije, pogonski sklop i primjenu sustava "Bid Data Ready" do 2021. godine. 

Video: Dva milijuna eura vrijedan Rimac automobil razbijen 


 

 

Komentara 15

DU
Deleted user
10:46 11.12.2019.

Joj kad to sve krene nizbrdo ... gdje li će stati!

DU
Deleted user
10:51 20.12.2019.

Treba biti oprezan jer bi im slovenska agencija za tržišno natjecanje mogla oteti dionice kao Merkatoru.

Avatar grbadeva
grbadeva
10:50 11.12.2019.

i kada se počne stavljati link sa svojeručno napisane nebuloze na jubitou protiv oca, a otac je usput rečeno neosuđivan, i pravomoćno oslobođen optužbi za koje je bio terećen. Osobno sam impresioniran uspjehom, i uspjesima svih mladih ljudi, a zajedljivci, zavidljivci svih vrsta budite takvi i dalje. Nedajte suncu na prozor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije