Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posveta kravati

Cure detalji o novom Rimcu: Moći će se voziti praktički sam

Rimac
Foto: Rimac Automobili
1/2
12.02.2018.
u 17:43

Neimenovani izvor blizak automobilu rekao je da će novi model imati bateriju od 120 kWh

Hrvatski proizvođač skupocjenih električnih superautomobila Rimac na sajmu u Ženevi idući mjesec predstavit će potpuno novi model. Iako je čelnik tvrtke iz Svete Nedelje Mate Rimac nedavno za Večernji rekao kako do ženevske premijere neće izlaziti nove informacije, uglednih britanski časopis Autocar prošli je tjedan objavio nekoliko novih detalja o automobilu.

Neimenovani izvor blizak automobilu rekao je da će novi model imati bateriju od 120 kWh. Otkriveno je i da će automobil vjerojatno imati autonomiju razine 4 ondje gdje je ona legalna, što znači da se auto može praktički sam voziti, bez vozačeve pažnje, ali vozač ipak mora biti za upravljačem za svaki slučaj. Izvori kažu da su se ciljevi za novi automobil promijenili kada je Tesla najavio novi Roadster, čije je ubrzanje do 100 km/h samo 1,9 sekundi u najsporijem obliku, a imat će i baterije od 200 kWh.

Rimac
1/17

Radni naziv novog modela je Concept Two, no Rimčeva šefica operative Monika Mikac još je prošle godine za Autocar rekla da se automobil u konačnici definitivno neće tako zvati. Mikac je rekla da će novi auto imati bolje performanse te da će biti udobniji, veći i skuplji od aktualnog Concept Onea, ali će i dalje biti dvosjed. Zasad nemaju planove za automobil s četiri sjedala. Mikac je također rekla da će Two i dalje biti u ligi Paganija, Koenigsegga i Bugattija. Nakon standardne coupe izvedbe, tijekom nekoliko idućih godina slijedit će i verzija za stazu te spider verzija. Mikac je u razgovoru za Autocar također istaknula da su bočne linije posveta hrvatskoj kravati te da će se taj detalj nastaviti i u idućim modelima.

Komentara 48

Avatar Le-Freak
Le-Freak
18:16 12.02.2018.

Po nastim titovcima ovaj auto uopce ne moze postojati. Em ga nesmje praviti neki Hrvat jer je to samo za Njemce itd. Em ako, onda to mora biti netko tko stalno place za Jugom i koji naglasava da ce evo taman prodati sve i otici u inozemstvo iz protesta sto SDP nije na vlasti. Em ono sto C One ostavlja Laburghinija i Ferarija iza se ko F16 voljenog Yugo 45 mora biti neka animacija, fake news. Em ionako Rimac ne zaradjuje nista sa tim autom jer nije prodao ni jedan. Em ako to auto postoji onda bi ga svaki inzenjer antifasista mogao lakocom napraviti. To bi auto ustvari mogao svaki leftard napraviti da ima mogucnosti koje je Rimac imao. I naravno kao zadnje, ono sto je Rimac od neprodanih auta i tehnike zaradio ionako samo trosi za PR jer svaki lefto zna da skroz slabo placa svoje radnike, ako ih uopce placa. Ionako se zna da je sav taj lazni show samo zbog pranja novca. Jel tako pljuvaci? Jesam li neku primitivnu glupariju zaboravio?

Avatar Le-Freak
Le-Freak
19:09 12.02.2018.

Do godine 2025 ce trzisni godisnji promet baterijama dostici 250 milijardi Eura! Rimac je skroz na europskom vrhu u razvoju eficijentnih baterija. To drzava mora maksimalno podrzati. Svaki € koji ulozi ce se Hrvatskoj pozlatiti. Nadam se da nismo preglupi ili preveliki seljaci da ne uhvatimo sansu za jaja.

SX
sudbina x
18:52 12.02.2018.

Le-Freak: U potpunosti se slažem s tobom...To su uvijek jedni te isti igrači...Koji pljuju i ismijavaju sve što je Hrvatsko od države pa na dalje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije