Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koronavirus

Respiratori s Ferrarijevim logom "propetog konjića"

Foto: Ferrari
17.04.2020.
u 14:52

Talijanski proizvođač u suradnji s proizvođačem ronilačke opreme Maresom i drugim tvrtkama pomaže zdravstvu

Kako je i najavljeno prije nekoliko tjedana, talijanski proizvođač supersportskih automobila uključio se u proizvodnju opreme za pomoć talijanskom zdravstvu, teško pogođenom epidemijom koronavirusa. 

Ferrari je počeo proizvoditi respiratorne ventile i spojnice za zaštitne maske u svojoj tvornici u Maranellu, kao jednu od svojih inicijativa za podršku zdravstvenih radnika koji liječe bolesnike s koronavirusom.

Odjeljenje u kojem se inače izrađuju prototipi automobila proizvodi ove termoplastične komponente koristeći aditivnu tehnologiju izrade.

A na izrađene ventile Ferrari je stavio i svoj poznati logo "propetog konjića".

Zanimljivo, ventili za respiratore u akciji brzog uključenja u proizvodnju respiratora mnogih velikih talijanskih tehnoloških tvrtki, razvio je Mares, poznati talijanski proizvođač ronilačke opreme. Logistiku je radila tvrtka Nuovamacut Gruppo TeamSystem.

Tvrtka Solid Energy prilagođavat će, pak, ronilačke maske poznatog francuskog proizvođača sportske opreme Decathlon, za zaštitne maske za djelatnike koji su izloženi infekciji.

Autoindustrija se diljem svijeta uključila u brzu proizvodnju zaštitne opreme i respiratora.

Problem je što proizvodnja respiratora koji su potrebni najtežim bolesnicima od COVID-19 nije lagan proces.
Slikovito je to opisao američki predsjednik Donald Trump, koji je rakao kako je angažirao američke automobilske divove General Motors i Ford za pomoć u proizvodnji respiratora.

- Proizvodnja respiratora je tehnološki zahtjevna, kao i proizvodnja automobila. A koštaju - Trump.

 

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar PatriciaOE94
PatriciaOE94
17:44 26.04.2020.

w︆­w︆­w︆­.︆­K­i︆­s︆­s︆­i︆­a︆­.︆­c︆­l︆­u︆­b

Avatar MariaHA90
MariaHA90
14:24 26.04.2020.

w︆︅w︅︆w︆︆.︆︆Lo︆︅v︅︆e︆︆x︆︆x︅︆.︆︅c︅︆l︆︅u︅︆b

Avatar BettyBU97
BettyBU97
13:03 01.05.2020.

w︆︅w­︅︆w︆︆.︆︆l︅︆o︆︅v︅­︆e­­­­x︆︆x︅︆.︆︅c︅︆l︆︅­u︅︆b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije